Erdoğan'ın başdanışmanı CNN International'da Türkiye-Hamas ilişkileriyle ilgili neler anlattı: Ardan Zentürk gizli şifreleri açıkladı

Erdoğan'ın başdanışmanı CNN International'da Türkiye-Hamas ilişkileriyle ilgili neler anlattı: Ardan Zentürk gizli şifreleri açıkladı
İsrail basını Hamas liderlerinin Türkiye'de gizli toplantı yaptığını iddia etmişti. İddialar üzerine Gazeteci Ardan Zentürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç'ın Türkiye-Hamas ilişkileriyle ilgili CNN International'a verdiği röportaja değindi.

Dış haberler uzmanı Ardan Zentürk'ün İsrail'in basının yaptığı Hamas liderleri Türkiye'de gizli görüşme gerçekleştirdi haberi üzerine Youtube kanalında konuyla alakalı bir video yayınladı.

Zentürk, Türk basınında yer almayan Akif Çağatay Kılıç'ın Türkiye-Hamas ilişkileriyle ilgili CNN International'a verdiği röportajı şöyle aktardı:

Zentürk, "Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politika başdanışmanı... CNN International'da konuştu. Hamas'la ilişkileri çok güzel anlattı. Bakın 3 gün önce bu konuşma. Toplantı belki de o sırada yapılıyordu bilemiyorum" dedi.

HAMAS ÜYELERİ HER YIL ERDOĞAN'LA GÖRÜŞÜR

Zentürk Akif Çağatay Kılıç'ın açıklamalarını aktardı: "Türkiye her zaman Hamas'la bağlantıdadır ve bu ilişkisi barışçıl hedeflerde kullanmaktadır. Hamas üyeleri Türkiye'ye özgürce gelip gidebilir. Kalıcı ikamet edebilirler. Hamas'ın üst düzey yöneticileri her yıl düzenli olarak gelir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la buluşup görüşürler. Hamas Lideri Haniyeh son olarak Temmuz ayında geldi. Haniye'nin 7 Ekim günü Türkiye'de olup olmadığını bilmiyorum ama olabilir" dedi.

ardan-zenturkkk.png

"HAMAS LİDERİ 7 EKİM'DE TÜRKİYE'DE İSE ŞAŞIRMAM"

Akif Çağatay Kılıç'ın yaptığı açıklamayı değerlendiren Ardan Zentürk; "Hamas'a kapıları kapatmadığımız için 7 Ekim günü Hamas Lideri Haniyeh Türkiye'de miydi bilmiyorum. Olabilir. Şaşırmam." dedi.

Asıl sorunun Hamas liderlerinin hangi tarihte nerede oldukları olmadığını belirten Zentürk, Sorunun bir savaş sorununun nasıl çözüleceği olduğunu söyledi.

İSRAİL TÜRKİYE'DEN HAMAS İLE GÖRÜŞMESİNİ İSTEDİ

Zentürk, Akif Çağatay Kılıç'ın Türkiye-Hamas ilişkileriyle ilgili açıklamasını şu ifadelerle yorumladı:

"Bundan 10 yıl önce İsrail hükümetinin bizden Hamas'la temas kurup birlikte çalışmamızı istemesi gerçektir diyor yani. 10 yıl önce İsrail gelmiş bize demiş ki bu Hamas denilen örgütle siz temas kurun ve hatta onlarla beraber çalışın. Bu bizim için de faydalıdır falan demiş. Bizimkiler de yapmış işte..."

BU İŞ NEREYE VARIR?

Zentürk, konuşmasının sonunda "Bu iş nereye varır? Bu iş önceden de söylediğim gibi Hamas'ın şu savaş kilitlenmesini çözecek bir stratejik adım atmasına varır. Anladığım kadarıyla Türkiye bunun hazırlığını yapıyor." dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar