Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Çok seviyorsan sen git görüş

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Çok seviyorsan sen git görüş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı Esed'le görüş çağrısına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 'AK Parti Siyaset Akademisi’nin açılış dersinde konuştu.

Erdoğan, ''Türkiye, Suriye'de toprak bütünlüğünü sağlamak istiyorsa Esed ile temasa geçilmeli. Suriye'nin sahibi belli. Bu gerçeğin bilinmesi lazım.'' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

İdlib'de de gelişmelerin lehe döndüğünü belirten Erdoğan, "Üç tane şehidimiz var. Fakat onun yanında tabii rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Onları tek tek anlatmama gerek yok. Mücadele orada hâlâ devam ediyor, edecek. Ruslarla görüşmeler devam ediyor edecek. Biz Adana Mutabakatı ile İdlib'deyiz" ifadelerini kullandı.

"ÇOK SEVİYORSAN SEN GİT GÖRÜŞ"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Çok seviyorsan sen git görüş. Zaten adamların görüşüyor. Aldıkları neticeler ortada. Şu anda Esed'in nasıl bir katil olduğunu görmüyorsan sana ne diyelim ya! Şu anda Rusya'nın İran'ın desteği olmasa Esed'in ayakta durması mümkün değil. Terör örgütleri destekli olarak bir mücadele yürütüyor. Kim var arkasında PYD, PKK, bunlar. Biz ise Ulusal Millî Ordu ile oradayız. Varsın Bay Kemal'in dostu olsun ama bizim olamaz.

İDLİB'DE 3 ŞEHİDİMİZ VAR

İdlib'de 3 askerin şehit olduğunu belirten Erdoğan, "Mekanları cennet olsun. Fakat onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hindistan şu anda katliamların cirit attığı bir hale ülke geldi. Müslüman katliamı yapıyor Hindular. Bunlar nasıl olacak da dünya barışına imkan verecek, destek verecek? Mümkün değil." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar