Erdoğan'dan İsrail ile ticaret eleştirilerine cevap: Jet yakıtı konusunda....

Erdoğan'dan İsrail ile ticaret eleştirilerine cevap: Jet yakıtı konusunda....
İsrail ile ticaret konusuyla alakalı olarak gelen eleştirilere de çok sert bir şekilde yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hükümetimiz haksız ithamlara maruz kaldı. Jet yakıtı konusunda Türkiye'ye iftira atanları asla unutmayacağız.' sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yaptığı kabine toplantısı, yerel seçimin ardından ilk kez gerçekleşti.

Kabine toplantısı 3 saat sürdü. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

"Rabbimden bizleri sağlık ve huzur içinde daha nice Ramazan-ı Şerif'lere ve bayramlara ulaştırmasını niyaz ediyorum.

Muhalefette gelen eleştirilere rağmen, hizmete aldığımız köprülerin ve otoyollarımızın trafiği ne kadar rahatlattığını bir kez daha görmüş olduk.

Osmangazi Köprüsü araç geçişi 941 binden fazla, İstanbul Havalimanı yolcu sayısı 2 milyon 213 bin, Antalya Havalimanı 2024 yolcu rekoru 11 bin 260 yolcu, YHT yolcu sayısı 1 milyon.

ANTALYA'DAKİ TELEFERİK KAZASI

23 saat süren bir tahliye operasyonuyla 174 vatandaşımızı tamamını burunları kanamadan kurtardık. Kurtarılan vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyor, yaralalrımıza acil şifalar diliyorum.

Yaşanan olayla ilgili bir ön rapor hazırlandı. Muhalefetin asıl sorumluları koruma çabaları gözden kaçmadı.

Aynı vicdansızlığın bayramdan hemen önce Beşiktaş'ta yaşanan yangın faciası ile ilgili de sergilendiğini gördük. İhmaller ve skandallar zincirinin bir sonucu olarak rızkının peşindeki 29 emekçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Ancak ne sendikalardan ne basın kuruluşlarından ne de muhalefet cephesinden kaydA değer hiç bir tepki gelmedi. Güya hak hukuk ve adalet adına Van'a koşanlar işçiler için tek bir adım dahi atmadılar. Bunun adı ikiyüzlülüktür. Hiç kimse siyasi kimliğinin öne sürerek sorumluları adaletten kaçıramaz.

Hem Antalya'daki hem de Beşiktaş'taki cinayetlerin faillerin hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini istiyorum.

31 MART YEREL SEÇİMLER

Milletin takdiriyle göreve gelen belediye başkanlarına, muhtarlara muvaffakiyet diliyorum.

Seçimler huzur içinde şaibeye mahal vermeden sonuçlanması demokrasiye kazanç olarak yazılmıştır.

Hükümet ve siyaset kurumu olarak son 21 yıldır olduğu gibi gelecekte de demokrasimizin standartlarını yükseltmeye devam edeceğiz. Bu irademizin yakın zamandaki en net tezahürü bugün 7. yıldönümünü idrak ettiğimiz 16 Nisan halk oylamasıdır.

16 Nisan halk oylaması modern dönem siyasi tarihimizin en büyük milli irade devrimlerinden biri olarak demokrasi mücadelemizde yerini almıştır.

MİLLETİMİZ PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ KAPISINI KAPATTI

Parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları bir daha açılmamak üzere yine milletİmiz tarafından kapatılmıştır.

Ülkemizin son 10 ayına damga vuran seçim gündeminin geride kalmasıyla birlikte tüm seçim tarihi boyunca gidiş gelişler artık asıl meselelere son verilme dönemidir.

Ekonomi, deprem, güvenlik, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış buluyoruz.

MİLLİ GELİR, 1,1 TRİLYON DOLARI AŞTI

Bir taraftan bölgesel krizleri yönetirken, diğer taraftan ekonomideki yol haritamıza sıkı sıkıya bağlı kalıyoruz. 2023 yılı yüzde 4,5'luk büyüme oranı ile kapattık. Milli gelir, 1,1 trilyon doları aştı. Kişi başına milli gelir 13 bin dolardan fazla.

Ocak- Mart ihracat artışı yüzde 3,6 , Mart ayı ihracatı 22 milyar 578 milyon dolar.

İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 75. Yıl sonu büyüme hedefi yüzde 4.

Özellikle istihdam piyasamız güçlü bir ivme gösteriyor. İstihdam yıllık bazda 1 milyon 156 bin artışla 32,4 milyona ulaştı.

İşsizlik oranı ise yüzde 8,7 olarak gerçekleşti.

Yıllık enflasyonun senenin 2. yarısından itibaren piyasa beklentileriyle uyumlu biççimde düşüşe geçmesini bekliyoruz.

Enflasyonla mücadele konusundaki tavrımız, palyatif tedbirlerle günü kurtarmak yerine, enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır

GABAR'DAKİ PETROL ÜRETİMİNDE GÜNDE 40 BİN VARİLİN ÜZERİNE ÇIKMAYI BAŞARDIK

Gabar Petrolü ve Karadeniz Doğalgaz keşiflerimizle uzun zaman sonra bu sektörde özgüven kazandık.

Gabar'daki petrol üretiminde günde 40 bin varilin üzerine çıkmayı başardık. 2024 sonu hedefimiz günlük 100 bin varile ulaşmak.

Orta vadeli programın güçlendirilmesinde 3 temel önceliğimiz bulunuyor. Bunlar; kamuda tararruf artışı, yatırım önceliklendirilmesi, yapısal reformları hızlandırmak.

Gazze krizinin ilk gününden itibaren ateşin bölgeye yayılma riskine dikkat çektik. Gerilimin daha fazla tırmanmaması için her seviyede yoğun gayret gösterdik.

İSRAİL'E YÖNELİK İHRACAT KISITLAMASINA ÖNCÜLÜK EDEN ÜLKE TÜRKİYE'DİR

7 Ekimden sonra İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamasına öncülük eden ülke Türkiye'dir. Bu hakikate rağmen hükümetimiz haksız ve buram buram fırsatçılık kokan ithamlara maruz kalmıştır.

Özellikle böyle olmadığını bildikleri halde jet yakıtı konusunda iftira atanları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye katliamların çok öncesinde İsrail'e askeri amaçla kullanılabilecek hiç bir malzemenin satışına izin vermemiştir.

İRAN - İSRAİL GERİLİMİ

İsrail hükümneti ateşi bölgeye yaymak için provakatif adımlar atmaktadır. İsrial'in uluslararası hukuku ve Viyana Sözleşmesi'ni çiğneyerek Şam'daki İran büyükelçiliğini hedef alması bardağı taşıran son damla oldu. Bir kaç ülke dışında tepki veren çıkmadı. İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler. Öncelikle kınanması gereken Netanyahu'nun ta kendisidir.

13 Nisan gecesi yürteklerimizi ağzımıza getiren gerilimin müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bütümüş yönetimidir.

Türkiye olarak özellikle son 2 gündür Gazze'deki katliamların geri plana itilmemesi için temaslarımızı daha da artırdık.

Tüm aktörleri artık saldırılara son vermeye ve sorumluluk içinde hareket etmeye davet ediyoruz. Gazze'de zulüm ve soykırım durmadıkça bölgemizin yeni gerilimlere gebe olduğu açıktır.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİİ HAMLESİ

Savunma sanayii ürünlerimizi ihraç ettiğimiz ülke sayısı 185'e çıktı. İhraç edilen ürün çeşidi ise 230'u buldu. 2012'den itibaren 50 ülke için 770 İHA sözleşmesi, 2023'te 1,8 milyar dolarlık İHA ihracatı, 110'dan fazla ülkeye yüksek kaliteli hafifi silah ve tabanca ihracatı.

Bundan 10 - 15 sene önce tohumlarını serptiğimiz projelerin hamdolsun bugünmeyvelerini toplamaya başladık. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketleirnin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde bu eşsiz başarı hikayesi vardır.

Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar durmadan dinlenmeden mücadele edeceğiz."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar