Erdoğan'a yakın isimden genel af açıklaması

Erdoğan'a yakın isimden genel af açıklaması
Bir dönem AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresinde bulunan Prof. Dr. İzzet Özgenç'ten ktidara yakın köşe yazarlarınca da yüksek sesle dillendirilmeye başlanan 'genel af' hakkında açıklamalarda bulundu.

AKP''li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a yakınlığıyla bilinen ve 2005 yılından bu yana, terörle mücadele, ceza kanunları, terörün finanse edilmesinin önlenmesini sağlayacak yasalar ve ceza yasalarının yazılmasında yer alan Prof. Dr. İzzet Özgenç, iktidara yakın köşe yazarlarınca da yüksek sesle dillendirilmeye başlanan ''genel af'' hakkında açıklamalarda bulundu.

Özgenç, sosyal medya hesabı Twitter''dan yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İnfaz Kanunu, geçici madde 6 ve 9 hükümlerinin uygulanmasına devam edilmesine rağmen, cezasını infaz kurumlarında çekmekte olan hükümlü sayısındaki bu sürekli artış, zorunlu olarak, yakın bir zamanda bir kanuni düzenleme yapılması sonucunu doğuracaktır. Bu kanuni düzenlemenin, bilimsel verilere dayalı adil ve kalıcı bir infaz düzenlemesi şeklinde yapılması gerekir. Aksi takdirde, adına ''af'' denmese bile, adı ne olursa olsun, kamu vicdanını rahatsız eder bir surette, infaz kurumlarından hükümlü tahliyelerini sağlayacak ve mahiyeti itibarıyla af sonucunu doğuracak bir düzenleme yapılması yoluna gidilecektir. Bu ise, sürgit sorun mahiyetinde, infaz kurumlarında kısa sürede aynı sorunların tekraren yaşanmasına sebebiyet verecektir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar