İktidara yakın isimden bomba asgari ücret kulisi: Maaşı 6700 TL’ye çıkartacak zam için tarih verdi!

İktidara yakın isimden bomba asgari ücret kulisi: Maaşı 6700 TL’ye çıkartacak zam için tarih verdi!
Temmuz ayında ara zam yapılmasına rağmen asgari ücret, yüksek enflasyon karşısında giderek eridi. Erdoğan’ın yeğeninin oğlu Cengiz Er’in sahibi olduğu SuperHaber sitesi, asgari ücret ile ilgili flaş bir kulis iddiasında bulundu. Asgari ücretin kasım ayında 6700 TL’ye çıkarılacağı aktarıldı.

BOMBA ASGARİ ÜCRET KULİSİ: MAAŞI 6700 TL'YE ÇIKARTACAK ZAM İÇİN TARİH VERDİ!

Temmuz ayının başında asgari ücret komisyonu toplanmış, yapılan toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla, asgari ücret 5.500 TL’ye çıkarılmıştı.

Erdoğan ayrıca, Kayseri’deki bir açılışta asgari ücrete yeni bir zam için sinyal vermişti.

Asgari ücrete ilişkin yaptığı bir çıkışında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin ise "Yılsonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı. "Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" demişti.

SuperHaber’in iddia ettiği kulis haberine göre, gelen Kasım ayında asgari ücrete zam yapılacağı ve yeni asgari ücretin 6700 lira olacağı söyleniyor.

Temmuz ayında gelen ara zam ile birlikte, kasım-aralık gibi de bir ara zam gelmesi ihtimaline kesin gözüyle bakılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar