Erdoğan'dan seçim sonrası için kritik hamle: "Denilene göre çalışma başlatılmış"

Erdoğan'dan seçim sonrası için kritik hamle: "Denilene göre çalışma başlatılmış"
Gazeteci Barış Soydan bugünkü köşesinde AKP'nin seçim hesaplarına ilişkin önemli bir yazı kaleme aldı.

Gazeteci Barış Soydan Halk TV''deki köşe yazısında Erdoğan''ın cumhurbaşkanlığını kazanması durumunda yasalarda ne gibi değişiklikler yapacağını kaleme aldı.

Türkiye''de gündemin ana maddesi haline yavaş yavaş gelmeye başlayan seçime ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Halk TV yazarı Barış Soydan "AKP’nin seçim hesapları: Marketlere tam saha baskı" başlıklı yazısında AKP''nin seçim hesaplarını kaleme aldı. Seçime az bir zaman kala ekonomi yönetiminde bir değişiklik ya da talebin artık mümkün olmadığını belirtirken; zincir marketler ve tedarikçiler üzerinde baskı planlandığını okuyucularına aktardı.

Soydan''ın yazısındaki bölüm; 

"Bu arada Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Merkez Bankası’ndan gıda fiyatlarına ilişkin bir çalışma istediğini duydum. Özetle öğrenmek istenilen şu: Enflasyonda düşüş için sepetteki ağırlıklar bakımından hangi ürünlerde ne kadar indirim yapılması ya da en azından fiyatların sabit tutulması gerekiyor?

Ankara’daki bir kaynağım bu talebi “Herhalde zincir marketler ve tedarikçiler üzerinde ürün ürün, kalem kalem baskı kurmayı planlıyorlar” şeklinde yorumladı.

Enflasyonun nedeni iddia edildiği gibi birkaç tane market zincirinin fırsatçılığı olsaydı bu önlemler etkili olurdu. Ama enflasyonun nedeni bu değil, uygulanan aşırı gevşek para politikası. Oraya dokunulamadığı için kaçınılmaz sondan kaçmak mümkün değil.

Kaçınılmaz son geldiğinde, sandıkta hezimet yaşandığında ne olacak? Ankara’da bu olasılığa karşı hazırlık yapıldığı yönünde bir söylenti dolaşılıyor. Denilene göre Meclis çoğunluğunun kaybedildiği ama Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını koruduğu durumda yasalarda ne gibi değişiklikler yapılması gerektiği konusunda bir çalışma başlatılmış. Bu çalışmanın Meclis Başkanı, anayasa profesörü Mustafa Şentop sorumluluğunda sürdürüldüğünü söyleyenler de var…"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar