Erdoğan'a destek vermesinin arkasında o ismin olduğu iddia edilmişti: Sinan Oğan'ın Aliyev'le keyfi yerinde

Erdoğan'a destek vermesinin arkasında o ismin olduğu iddia edilmişti: Sinan Oğan'ın Aliyev'le keyfi yerinde
14 Mayıs seçimlerine ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak katılan Sinan Oğan, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini açıklamıştı. Birçok kişi tarafından bu desteğin arkasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in olduğu iddia edilirken, ikilinin Külliye'de göreve başlama törenindeki samimi halleri sosyal medyada gündem oldu.

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde yüzde 5.17 oranında oy alan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçimlerin ardından kendisini aday gösteren ATA İttifakı bileşenleri ile görüş ayrılığı yaşamış ve 28 Mayıs'ta yapılan 2. tur seçimleri için Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklamasında bulunmuştu.

Oğan'ın haftalarca süren AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı açıklamalarının ardından destek beyanında bulunması, birçok gazeteci ve akademisyen tarafından Oğan ve Aliyev arasındaki bağlantıyla ilişkilendirildi.

KÜLLİYE'DE YAN YANA GELDİLER

28 Mayıs seçimlerinde yüzde 52 oy oranı ile seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 3. kez cumhurbaşkanlığı mazbatasını alarak Külliye'de düzenlenen göreve başlama törenine katıldı

İkilinin yan yana olduğu bir fotoğraf sosyal medyada gündem olurken, gazeteci Nevşin Mengü söz konusu fotoğraf için "Ne diyorlar, üzerine tez yazılacak fotoğraf?" ifadelerini kullandı.

Fotoğrafta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Sinan Oğan'ın yanı sıra Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkanı Neçirvan Barzani ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de yer aldı.

aliyev1.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar