Erdoğan'a asla oy vermem diyenlerin oranı şaşırttı

Erdoğan'a asla oy vermem diyenlerin oranı şaşırttı
Türkiye 10 ay sonra yapılması planlanan seçimlere giderken, anket şirketleri toplumun nabzını ölçmeye devam ediyor. Son olarak yaptıkları araştırmanın sonuçlarını Sözcü Gazetesi'nden Ruhan Mengi ile paylaşan Yöneylem Araştırma sahibi Derya Kömürcü, Erdoğan'a asla oy vermem diyenlerin sayısını açıkladı.

Yaklaşan seçimler öncesinde Ankara kulislerinde çeşitli iddialar dolaşırken, anket şirketleri ise rakamlar paylaşmaya devam ediyor.

Son olarak SÖZCÜ''ye seçimleri değerlendiren Yöneylem Araştırma Şirketi’nin sahibi Kömürcü“‘Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olursa oy verir misiniz’ diye soruyoruz. ‘Kesinlikle oy veririm’ diyenler yüzde 30,7. ‘Erdoğan’a asla oy vermem’ diyenler yüzde 60″ ifadelerini kullandı.

“Erdoğan mı, muhalefet adayı mı” diye sorulduğunda da Erdoğan’ın oy oranının yüzde 33 civarında çıktığını söyleyen Kömürcü, “Muhalefetin adayı kim olursa ona destek veririm’ diyenler yüzde 54. Bu tabloya bakınca şunu söylemek mümkün; Türkiye’nin şu anda en büyük siyasal gücü ‘Erdoğan gitsin’ diyenler. İktidarı değiştirmek isteyenler çok kararlı, bu nedenle muhalefet bir arada durduğu ve bir hata yapmadığı sürece özellikle cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma ihtimali çok yüksek” diye konuştu.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/ruhat-mengi/iki-buyuk-arastirma-sirketinin-yoneticileri-sozcuye-konustu-7316283/

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar