Erdoğan AKP'yi acil koduyla topladı: İşte inandığı tek anketin sonuçları

Erdoğan AKP'yi acil koduyla topladı: İşte inandığı tek anketin sonuçları
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün, ani bir karar alarak AKP'lileri toplantıya çağırdı. Yapılan toplantıda yaklaşan seçimler üzerine konuşulduğu öğrenilirken, Erdoğan'ın önemsediği bir anketi de parti temsilcileri ile paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün programını değiştirerek AKP''li kurmaylar ile bir araya gelmişti. TBMM''de düzenlediği basın toplantısında  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, apar topar yapılan toplantının Erdoğan''ın anket sonuçlarında AKP''nin oy oranın gittikçe düştüğünü gördüğü için yapıldığını söylemişti. Özel, "Kararsızlar dağılıyor, AK Parti''ye dönen yok" ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan''ı paniğe sevk eden anket sonuçları ortaya çıktı.

AKP ARTIK YÜZDE 27

Bir dönem iktidara yakınlığıyla bilinen ve 24 Haziran seçimlerine en yakın sonuç yayımlayan araştırma şirketi ORC, 8-22 Ağustos tarihleri arasında, 51 ilde 5 bin 310 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptığı ''Siyasal Eğilimler Araştırması''nın sonuçlarını paylaştı.

Anket sonuçlarına göre AKP''ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı sadece yüzde 27,3''te kaldı. "CHP''ye oy veririm" diyenlerin oranıysa yüzde 25,1 olarak ölçüldü. 

AKP İKİNCİ SIRAYA DÜŞTÜ

ALF Araştırma, 18 Ağustos''ta yayımladığı ve 41 ilde 7 bin 450 kişiyle gerçekleştirdiği anket sonuçlarında yüzde 28,1 oyla CHP, AKP''yi geride bıraktı. AKP, yüzde 27,7''yle ikinci sırada kaldı. AKP''yi ikinci sırada gösteren bir diğer anket ise Piar Araştırma şirketinden gelmişti. Piar''a göre CHP yüzde 28,5''le ilk sırada yer alırken, onu yüzde 28,1''le AKP takip izledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar