Cumhur’un Ankara Adayı Altınok’tan tepki çeken mal varlığı açıklaması

Cumhur’un Ankara Adayı Altınok’tan tepki çeken mal varlığı açıklaması
Cumhur İttifakı’nın ABB Başkan adayı Turgut Altınok, mal varlığını ‘kendi istediği zaman’ açıklayacağını söyledi. Altınok, konuya ilişkin “Mal bizim değil Allah’ın. Hepsi Allah’ın, biz emanetçisiyiz” dedi.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Adayı Turgut Altınok'un, katıldığı canlı yayında mal varlığına dair yaptığı çarpıcı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Rakibi Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıkladığı bir dönemde Altınok'un sessiz kalması üzerine gelen sorulara yanıt veren Altınok, "Mal bizim değil Allah'ın, hepsi Allah'ın, biz emanetçisiyiz" dedi.

Geçmişte aday olduğu dönemde bir gazetenin "Ankara'nın en zengin belediye başkanı" manşeti attığını belirten Altınok, “Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah'ın, biz emanetçisiyiz” ifadesini kullandı. Altınok'un o açıklaması sosyal medyada gündem oldu.

Belediye başkanlığı öncesindeki mal varlığının belediye başkanı olmadan önce olduğunu dile getiren Altınok, "Belediye başkanlığına baktığımızda kayıp var" dedi.

"KENDİM İSTEDİĞİMDE AÇIKLAYACAĞIM"

20 yıldır görev yaptığı süre boyunca belediyenin kasasından hiçbir şekilde seyahat parası veya harcırah almadığını söyleyen Altınok, aynı zamanda kendi aracını kullanarak özel işlerini hallettiğini belirtti. Altınok, ailesinin de belediye imkanlarından hiçbir şekilde faydalanmadığını ve görev yaptığı süre boyunca bir metre kare yeşil alanın ticarete veya konuta çevrilmediğini vurguladı.

Altınok, "Mal varlığımı açıklayacağım. Kendim istediğim zaman açıklayacağım" diyerek, mal varlığını belirtmeyeceğini eleştirenlere yanıt verdi. Ayrıca, belediye başkanlığı maaşı ile ev aldığı iddialarını reddederek, bu tür spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar