AKP’nin yerel seçimlerde yaptığı en büyük hata ortaya çıktı! Bu yüzden oy oranında büyük düşüş olacak

AKP’nin yerel seçimlerde yaptığı en büyük hata ortaya çıktı! Bu yüzden oy oranında büyük düşüş olacak
30 büyükşehir anketinin sonuçlarını paylaşan MAK Danışmanlık’ın sahibi Mehmet Ali Kulat, anket ve yerel seçime ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Kulat, yerel seçim çalışmalarına devam eden AKP’nin oylarını etkileyecek en büyük hatasını da açıkladı.

MAK Danışmanlık'ın sahibi Mehmet Ali Kulat, Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e yaptığı açıklamalarda, yerel seçime sayılı günler kala siyaset gündemine dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

9aytuncmehmetalikulatjpg-p0xvvuzbfuqnu1twor4uoq.jpg

Kulat, özellikle AKP'ye yakın sosyal medyanın Yeniden Refah Partisi (YRP) üzerine sert söylemlerinin, YRP taraftarlarını daha da kenetlediğini vurguladı. "AKP'nin bu noktada hata yaptığını düşünüyorum" diyen Kulat, Türkiye genelinde Cumhur İttifakı'nın %52 oy aldığını ancak bu oranın %45'in altına düşme ihtimalini gördüğünü aktardı.

13szt09aistizmanttrbankadnjpg-lchxq5qe-kimqlkqapsgog.jpg

“İSTANBUL’DA İMAMOĞLU’NUN İŞİ ZOR”

Muhalefetin dağınık bir görüntü sergilediğini ve Cumhur İttifakı'nın ise sağlam durduğunu belirten Kulat, özellikle İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun seçimi alabilmesi için İYİ Parti ve DEM Parti'den oy alması gerektiğini dile getirdi.

Kulat, her iki partinin de ayrı adaylar çıkardığını ve bu durumun İmamoğlu'nun işini zorlaştırdığını belirtti. Bu seçimlerin farklı bir dinamiğe sahip olduğunu vurgulayan Kulat, son anket çalışmalarının da yakında paylaşılacağını sözlerine ekledi.

“YENİDEN REFAH AKP’YE ZARAR VERİYOR”

Cumhur İttifakı'nın oylarının %45'in altına düşme ihtimalini gördüğünü belirten Kulat, özellikle YRP'nin Anadolu'da AKP'ye ciddi zarar verdiğini ve birçok ilde seçimi alabilme veya ciddi bir şekilde rekabet edebilme potansiyeli bulunduğunu ifade etti.

AKP'nin kampanyasını daha da sertleştirmesi halinde büyük bir hata yapacağını söyleyen Kulat, AKP'yi destekleyen sosyal medyanın sertleşmesinin YRP tabanını da sıkılaştıracağı uyarısında bulundu.

“EKONOMİNİN DURUMU ÖFKE YARATIYOR”

Ekonomik sorunların da seçimler üzerinde etkili olduğunu belirten Kulat, özellikle AKP'nin en sadık seçmen grubu olan yaşlı seçmenler arasında bir öfke olduğunu vurguladı.

Bu öfkenin sadece para verilmemesiyle değil, dengesiz gelir dağılımıyla da ilgili olduğunu belirten Kulat, fakirlikte dengesiz dağılımın öfkeye yol açtığını ifade etti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar