Erdoğan seçimden önce müjdeyi vermişti! 150 bin liralık 0 faizli evlilik kredisi bekleyenlere kötü haber

Erdoğan seçimden önce müjdeyi vermişti! 150 bin liralık 0 faizli evlilik kredisi bekleyenlere kötü haber
Seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjde olarak açıklanan yeni evlenecek çiftlere özel faizsiz kredi kampanyasını bekleyenlere kötü haber geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sürecinde gençlere yönelik 150 bin liralık faizsiz kredi vaadiyle ilgili “Evlenecek gençlerimize uygun fiyatlı kredi gündemimizde. Bir sonraki toplantıda detayları duyuracağız” açıklamasını yapmıştı.

Gazete Pencere'nin haberine göre, TL’deki değer kaybı ve artan enflasyon nedeniyle vaat edilen faizsiz 150 bin liralık kredi eridi. 150 bin liralık kredinin açıklandığı nisandan bu yana enflasyon yüzde 25 artış gösterdi. Bu sürede dolar kuru da 19,20’li seviyelerden 27 liraya dayandı.

BÜYÜK DEĞER KAYBI

TL’deki değer kaybı ve artan enflasyon mal ve hizmetlerin fiyatlarını artırırken, paranın ve alım gücünün de değerini eritti 150 bin lira, “müjde”nin duyurulduğu nisan ayında 7 bin 790 dolar ediyordu. Aradan sadece 4 ay geçti. Dolar bugün 27 lira sınırında. Yani verilmesi planlanan para bugün dolar bazında 5.500 dolar seviyesinde.

Dolardaki artış doğrudan enflasyon oranına da yansıdı. Enflasyon, dolardaki artışın etkisiyle başta akaryakıt olmak üzere birçok mal ve hizmetin fiyatını artırdı. Sadece son 2 aydaki enflasyon artışı yüzde 19’u buldu. Enflasyon, günden güne alım gücünü eritirken, 150 bin liralık meblağ evlenmek isteyen gençlere ilaç olmaktan çok uzakta. Ağustos ayındaki artış kalemlerine bakıldığında ise evlenecek kişilerin harcamalarının başında gelen ev eşyası ana grubu yıllık yüzde 58,85’lik artış kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar