Putin izin verecek...

Putin izin verecek...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesinin detayları ortaya çıktı. Putin'in Azak Denizi'nde bekletilen ayçiçek yağı ve buğday yüklü 30 gemi için talimat vereceği öğrenildi.

Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, Türkiye''ye gelecek yağ ve buğday gemilerinin geçişine izin verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından AKP yetkililer gündeme gelen konular hakkında açıklamalarda bulundu.

AKP yetkilileri, MYK''da Türkiye''nin Rusya ve Ukrayna''dan yaptığı yağ ve buğday ithalatındaki problemlerin de gündeme geldiğini bildirdi.

PUTİN YAĞ VE BUĞDAY GEMİLERİ İÇİN GEÇİŞ TALİMATI VERECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK üyelerine Vladimir Putin ile görüşmesinde konuyu gündeme getirdiğini açıkladı. AKP yetkililerin verdiği bilgilere göre Erdoğan, Putin''e Rusya''nın savaş durumu nedeniyle ihracat gemilerinin geçişine izin verilmemesiyle, Türkiye''nin yaşadığı problemleri ortadan kalkması için gemilerin geçişine izin verilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın "Ticarette dolar, euro, ruble ve yuan kullanabiliriz" dediği aktarılırken, Putin''in de Azak Denizi''nde bekletilen 30 buğday ve yağ gemisinin Türkiye''ye geçişine izin verilmesi için talimat vereceği aktarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar