Erdoğan: Hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil

Erdoğan: Hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil
Katar dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhur Başkanı Erdoğan Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekatına ilişkin bilgi verdi. Erdoğan harekatın gidişatı için "Sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Pençe Kılıç operasyonuna ilişkin yeni detayları da paylaştı.

PENÇE KILIÇ OPERASYONUNDA SON DURUM

Pençe Kılıç operasyonuna ilişkin detayları açıklayan Erdoğan, "Her şeyden önce Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki bu operasyon böyle rastgele -acaba kim ne der, nasıl olur diye- düşünülerek yapılmış bir harekât değil. Daha önce de söylediğimiz gibi, eğer ülkemize, topraklarımıza birileri rahatsızlık veriyorsa bunlara biz bedelini ödetiriz. Nitekim şu anda da birçok saldırı planlaması içinde olan veya bu tür saldırıları gerçekleştiren, tehdit oluşturan terör örgütleri var güneyimizde. Bu Irak tarafında da var, Suriye tarafında da var. Her zaman söylediğim gibi, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ derken bunu tabii boşu boşuna söylemedik. Zira beklenen, tasarlanan, planlanan saat geldiği anda da bu adımlar atıldı" açıklamasında bulundu.

''AMERİKA BİZİ BİLMESİ LAZIM''

Pençe Kılıç operasyonuyla ilgili Biden ve Putin’e herhangi bir görüşme yapmadığını söyleyen Erdoğan, "Fakat bizim her an bu bölgede bu tür şeyleri yapabileceğimizi zaten sayın Biden da sayın Putin de biliyor. Nitekim bu olayda da olduğu gibi, her zaman söylüyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz... Türkiye’nin güvenlik teşkilatı, bizler icazetli çalışmıyoruz. Biz eğer bir adım atacaksak bunun kararını veririz ve bu adımı da atarız. Bu konuda Amerika artık bizi bilmesi lazım. Herhalde biliyordur. Bundan sonraki süreçte zaten bizim çok daha önemli adımları kararlı bir şekilde nasıl atacağımızı, atmamız gerektiğini de inşallah hepsi görecek" ifadelerini kullandı.

TSK''dan ''Pençe'' operasyonlarıyla  toplam 1441 terörist etkisiz hâle getirildi.

ERDOĞAN HAREKATIN SEÇİMLE İLGİLİ OLDUĞU İDDİASINA TEPKİ VERDİ

Erdoğan harekatın 2023 seçimlerini etkileyemeye yönelik olduğu iddialarına da tepki gösterdi.

"Biz terörle mücadeleyi yeni başlatmadık" diyen Erdoğan terörün Türkiye gündeminde alt sıralara indiğini belirtti.

 MUHALEFETİN BAKAN SOYLU ELEŞTİRİSİ

Muhalefetin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''ya yönelik eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan 12 saat içerisinde faille irtibatlı 50''ye yakın kişinin yakalandığını hatırlatarak "Ben güvenlik teşkilatımızla iftihar ediyorum" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar