Dolar 20 lira olmasın diye bunu yapacak: Erdoğan'ın dolar planını açığa çıkardılar

Dolar 20 lira olmasın diye bunu yapacak: Erdoğan'ın dolar planını açığa çıkardılar
2022 yılının son günlerine yaklaşılırken yeniden 18 lirayı aşan dolar kuru için Merkez Bankası'ndan hamleler gelmeye devam ediyor. Hükümetten henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmezken, dünyaca ünlü Reuters Haber Ajansı, Merkez Bankası'nın doları frenlemek adına 100 milyar dolar sattığını iddia etti.

MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ DOLAR HAMLESİ: VERİLEN RAKAM ŞAŞIRTTI

2023 yılında yapılacak seçimlere dolarda 20 lirayı göstermeden gitmek isteyen iktidarın son hamlesi belli oldu.

2021 yılının aralık ayında çıkarılan Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile doları 12 liraya kadar çeken iktidarın, doların yeniden 18 lirayı aşması üzerine yeniden ''arka kapı'' olarak da tabir edilen döviz satışlarına başladığı iddia edildi.

Basında yer alan haberlere göre İngiliz Haber Ajansı Reuters, Merkez Bankası doların yükselişini önlemek için piyasaya 100 milyar dolar sattığını öne sürdü.

Ajans söz konusu iddiayı ismini açıklamadığı bazı bankacılara dayanarak verdi. Haberde, ‘“Bankacının hesaplamalarına göre, merkez bankası döviz kurunu istikrara kavuşturmak için elde ettiği 100 milyar doları piyasaya geri sattı” denildi.

Nevzat Devranoğlu imzalı haberde ''''Yetkililer, bir yıl önce yaşanan tarihi bir kur çöküşünün ardından benimsenen politikanın, piyasanın arz ve talebini hassas bir şekilde dengelemek için büyük ölçüde ihracat gelirlerinden, yabancı konut alıcılarından ve diğer kaynaklardan elde edilen yabancı fonlara dayandığını da sözlerine ekledi'''' ifadesi kullanıldı.

Haberde Merkez Bankası’nın 55 milyar dolarlık bir negatif rezerv bakiyesine sahip olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar