Erdoğan ile görüşme öncesi TÜRK-İŞ Başkanı'ndan flaş açıklama

Erdoğan ile görüşme öncesi TÜRK-İŞ Başkanı'ndan flaş açıklama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında TÜRK-İŞ'i ziyaret etti. Bakan Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile yapılan görüşmede asgari ücret konusunda istişarelerin devam ettiğini ve net bir karar alındığında kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

Yapılan ziyaret, basına kapalı olarak gerçekleşirken, Bakan Işıkhan'ı TÜRK-İŞ Genel Merkezi girişinde, sendikanın üst düzey isimleri karşıladı. Görüşme sırasında Bakan Işıkhan'a Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş da eşlik etti.

Işıkhan, asgari ücretle ilgili sürecin istişarelerle devam ettiğini vurgulayarak, net bir karar alındığında kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise asgari ücret konusunda net bir rakam belirlemeden önce uzlaşma sağlanması gerektiğini ifade ederek, "Uzlaşma olmazsa masada oturmayız. Uzlaşamazsak bu işin içinde olmayız, olur biter. Kimsenin sorumluluğunu alacak bir pozisyonda değiliz" dedi.

Bakan Işıkhan'ın TÜRK-İŞ ziyareti, asgari ücretin belirlenmesine dair sürecin devam ettiğini ve taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğünü gösteriyor. Taraflar arasındaki uzlaşma sağlanamadığı takdirde, asgari ücret belirleme sürecinin nasıl ilerleyeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar