Erdoğan ekonomik kriz için yine ''sabır'' dedi

Erdoğan ekonomik kriz için yine ''sabır'' dedi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüpsultan'da düzenlenen 41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ekonomik kriz için yine ''sabır'' dedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul''da açılışını yaptığı 41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni''nde konuştu. Erdoğan Tahıl Koridoru ile ilgili yaptığı açıklamada; " * Ukrayna-Rusya savaşı, aşırı yükseliş sebebiyle enflasyonda beklenmedik dalgalanmaya yol açarken, stratejik konumumuz güçlendi. Biraz sonra, Dolmabahçe''deki başkanlık köşkünde BM Genel Sekreteri''nin de katılımıyla, Rusya, Ukrayna temsilcilerinin katılımıyla tarım koridoru ile alakalı, hububat meselesiyle alakalı sıkıntıları aşarak, imzalar atılacak ve bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi verebileceğiz" diye konuştu. 

Türkiye''deki ekonomik krizle ilgili yine sabır isteyen Erdoğan, "Türkiye’yi son 20 yılda nasıl her badireden çıkarmış, asırlık hizmetlerle buluşturmuşsak bugünkü sıkıntıları da yine biz çözeceğiz. Milletimden biraz daha sabır ve mücadeleye daha güçlü destek bekliyorum" dedi. 

Erdoğan''ın açıklamalarından satır başları; 

"HER SIKINTININ ÜSTESİNDEN GELİRKEN ÖDEDİĞİMİZ BEDELLER DE VAR"

* Dünyamız salgınla başlayıp savaşla süren, enerji ve gıda kriziyle bir dönemden geçiyor. Türkiye bu dönemin her aşamasında vatandaşlarını en iyi şekilde korudu. Yeni küresel yönetim ve ekonomi sisteminin lider ülkeleri arasında yer alma hedefinde adım adım ilerlemeyi sürdürüyoruz. Her sıkıntının üstesinden gelirken ödediğimiz bedeller de var.

"STRATEJİK KONUMUMUZ GÜÇLENDİ"

* Ukrayna-Rusya savaşı, aşırı yükseliş sebebiyle enflasyonda beklenmedik dalgalanmaya yol açarken, stratejik konumumuz güçlendi. Biraz sonra, Dolmabahçe''deki başkanlık köşkünde BM Genel Sekreteri''nin de katılımıyla, Rusya, Ukrayna temsilcilerinin katılımıyla tarım koridoru ile alakalı, hububat meselesiyle alakalı sıkıntıları aşarak, imzalar atılacak ve bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi verebileceğiz.

"DENGESİZ FİYATLAR DURULMAYA BAŞLADI"

Dengesiz fiyatlar durulmaya başladı. Hükümet olarak ülke ekonomisine zarar verme pahasına günlük kazanç peşinde koşanları yakından takip ediyoruz. Bu gözü doymazların hesaplarını ellerine tutuşturmakta kararlıyız. Türkiye''yi son 20 yılda nasıl her badireden çıkarmışsak inşallah bugünkü sıkıntıları da biz çözeceğiz. Milletimden biraz daha sabır ve mücadelemize destek bekliyorum.

Şimdi bir 6’lı masa kurmuşlar. Masanın altındakiyle beraber 7. 2023’te milli iradenin üstünlüğünü bir kez daha ortaya koyacağız.

2023’e kadar kapı kapı dolaşmaya geliyoruz. Gece gündüz dolaşmaya var mıyız?" (AA)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar