Bakan Akar tahıl koridorunda anlaşmaya varıldığını açıkladı

Bakan Akar tahıl koridorunda anlaşmaya varıldığını açıkladı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kuvvet komutanları ile gerçekleşen toplantıda tahıl koridoru hakkında açıklama yaptı. Akar, "Tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde anlaşmaya varıldı. Bu kapsamda İstanbul'da bir hareket merkezinin kurulması gibi teknik hususlar söz konusu" dedi.

BAKAN HULUSİ AKAR; "TAHIL KORİDORUNDA ANLAŞMAYA VARILDI"

Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla taşınmasıyla ilgili yol alınıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl koridoru için bir plan ve genel prensipler üzerinde anlaşmaya varıldığını ve bu hafta yeni bir toplantının yapılması beklendiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar''ın başkanlığında telekonferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve birlik komutanları katıldı. Tüm dünyayı etkileyen tahıl krizinde çözüme yönelik gelişmelerin de değerlendirildiği toplantıda Akar, ilgili bakanlık ve kurumların birçok ikili toplantı gerçekleştirdiğini belirtti.

UKRAYNA VE RUSYA HEYETLERİ AYNI MASA ETRAFINDA BİR ARAYA GELDİ HATIRLATMASI

Son olarak 13 Temmuz''da Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasında İstanbul''da dörtlü toplantı yapıldığını hatırlatan Akar, toplantıda Ukrayna ve Rusya Federasyonu askeri heyetlerinin ilk kez BM mensuplarıyla beraber aynı masa etrafında bir araya geldiğine değindi.

"TEKNİK HUSUSLAR SÖZ KONUSU"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde, genel prensipler üzerinde anlaşmaya varıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu hafta içinde bununla ilgili bir toplantı yapılması muhtemel. Bu kapsamda İstanbul''da bir harekat merkezinin kurulması, liman çıkış ve varış noktalarında müşterek kontrollerin yapılması ve intikal rotalarında seyir emniyetinin sağlanması gibi temel teknik hususlar söz konusu" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar