Erdoğan 1992 yılında kurulan üniversiteyi AKP'nin kurduğunu iddia etti

Erdoğan 1992 yılında kurulan üniversiteyi AKP'nin kurduğunu iddia etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da yaptığı bir konuşmasında 1992 yılında kurulan Harran Üniversitesi'ni AKP'nin yaptığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da aday tanıtım toplantısı öncesinde yurttaşlara seslendi.

Şanlıurfa ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harran Üniversitesi'nin AKP döneminde kurulduğunu iddia etti.

"ÜNİVERSİTESİ VAR MI? KİM YAPTI?"

"Şu kalan süre içerisinde ben inanıyorum ki Şanlıurfa şanlı bir geçiş yapacak.... Kardeşlerim, çok açık net söylüyorum; altyapısıyla, üstyapısıyla Şanlıurfa'ya üniversitesiyle bütün bu hizmetleri hiç ara vermeden devam ettirdik mi? Artık Şanlıurfa, havalimanı yokken şimdi havalimanı var mı? Üniversitesi var mı? Kim yaptı? Bundan sonra da diyoruz ki, yerel yönetimlerde de inşallah merkezi yönetim olarak yerel yönetimimizle el ele verecek ve Zeynel Abidin kardeşimizle beraber Ankara el ele vererek bu yolda yürüyeceğiz.

1992 YILINDA HENÜZ AKP KURULMAMIŞTI

Erdoğan, 2023 yılının Nisan ayında Şanlıurfa temel atma töreninde de aynı açıklamayı yapmıştı. Ancak, Harran Üniversitesi'nin kurulduğu 1992 yılında henüz AKP kurulmamıştı. AKP, 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruldu.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar