Bir Seçil Erzan vakası daha! 2,5 milyarlık vurgunu tek pankart ele verdi

Bir Seçil Erzan vakası daha! 2,5 milyarlık vurgunu tek pankart ele verdi
Seçil Erzan’ın ardından bir yüksek fonlu faiz dolandırıcılığı olayı da İzmir’de patladı.

İddiaya göre Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı, yüksek faiz vaadiyle binlerce kişiyi 2,5 milyar TL dolandırdı. Ocakçı’nın da aralarında olduğu 30 kişi hakkında başsavcılık gözaltı kararı verdi, Ocakçı’ya ait 3 ayrı iş yerinde aramalar yapıldı.

Yapılan operasyon kapsamında Adana’da Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı yurt dışına kaçarken yakalandı. Operasyonda gözaltı sayısı 26’ya yükseldi.

aw136972-03.jpg

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ?

Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı'nın yeğeni Siber Güvenlik Uzmanı Salih Han'ın, holdinge ait 2 milyar 500 milyon TL'lik soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtığı iddiası gündemi sarsmıştı.

Bu olayın ardından iş adamı Sedat Ocakçı'nın bir haftadır ortadan kaybolduğu ve mağdurların toplandığı ifade edildi. Mağdurların, aylık yüzde 17'lik faiz vaadiyle paralarını toplandığı ve bu şekilde büyük bir vurgun yapıldığı öğrenildi.

aw136972-01.jpg

KİRALIK PANKARTI YALANI ELE VERDİ

Holding binasının girişindeki levhaların kaldırılması ve binaya kiralık pankartın asılmasıyla mağdurların ortaya çıktığı belirtilmişti.

aw136972-05.jpg

Evlerini ve arabalarını satıp kredi çeken, ellerindeki paraları teslim eden mağdurlar ise dün Çiğli ilçesinde bulunan Hira Danışmanlık Eğitim ve Yazılım önünde bir araya geldi.

aw136972-02.jpg

Kısa sürede dron fabrikası kurma vaadiyle büyüyen ve Çiğli'de holding binası açan Sedat Ocakçı'nın, 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen bir üsteğmen olduğu da ortaya çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar