İlham Aliyev cumhurbaşkanlığı seçimini büyük bir farkla kazandı: Erdoğan arayıp tebrik etti

İlham Aliyev cumhurbaşkanlığı seçimini büyük bir farkla kazandı: Erdoğan arayıp tebrik etti
Azerbaycan’da bugün saat 08.00’de başlayan cumhurbaşkanlığı seçimi saat 19.00’da bitti. Sandık çıkış anketine göre Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, büyük bir farkla yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda bir görüşme yaptı.

Azerbaycan'da erken cumhurbaşkanı seçimi için yerel saat 08.00'da başlayan oy verme işlemi 19.00'da bitti. Merkez Seçim Komisyonunun verilerine göre ülkede yaklaşık 6,5 milyon kayıtlı seçmeni oy kullandı.

7 ADAY YARIŞTI

Seçimde Yeni Azerbaycan Partisinin adayı mevcut Cumhurbaşkanı olan Aliyev'in yanı sıra Milli Cephe Partisi Genel Başkanı olan Razi Nurullayev, Büyük Kuruluş Partisi Genel Başkanı Fazıl Mustafa, Büyük Azerbaycan Partisi Genel Başkanı Elşad Musayev, Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev ile bağımsız adaylar olan Zahid Oruç ve Fuat Aliyev yarıştı.

İLHAM ALİYEV BÜYÜK FARKLA KAZANDI

Seçimi Azerbaycan’da şimdiki Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kazandı. Azerbaycan'da sandık çıkış anketine göre, İlham Aliyev cumhurbaşkanı seçiminde oyların yüzde 93.9'unu topladı.

471851-53253371.jpg

ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev’i Cumhurbaşkanlığı seçiminde kazandığı zafer sebebiyle tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan görüşmede, Aliyev’in yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin Azerbaycan için hayırlı olması temenni ettiğini söyledi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar