EPDK Başkanı açıkladı: Benzin ve motorine indirim geliyor...

EPDK Başkanı açıkladı: Benzin ve motorine indirim geliyor...
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu petrol rafinerilerine gönderdiği yazıda, hampetrol fiyatlarındaki indirimin fiyatlara yansıtılması uyarısında bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, rafinerilere yönelik marj oranlarında güncelleme taleplerini paylaşarak, benzin ve motorin fiyatlarında 1 ila 1,5 TL arasında bir indirim beklendiğini duyurdu.

EPDK, uluslararası piyasalardaki fiyat hareketlerini dikkatlice takip ettiğini ve ithal ham petrol ile işlenmiş ürünlerin rafinerilere sağladığı fiyat avantajının tüketicilere yansıtılması için girişimde bulunduğunu açıkladı. Başkan Mustafa Yılmaz, yapılan yazılı açıklamada, rafinerilere gönderilen yazı ile birlikte benzin ve motorin fiyatlarında yaşanacak indirimin, kişisel özelliklere bağlı olarak 1 ila 1,5 TL arasında olacağını ifade etti.

Yılmaz, serbest piyasa koşullarında belirlenen benzin ve motorin fiyatlarının, EPDK tarafından titizlikle izlendiğini belirterek, "EPDK olarak hem rafineri-dağıtıcı hem de bayii gibi piyasa oyuncularının uygulamalarını yakından takip ediyoruz. Akaryakıt piyasamızın serbest yapısını korurken, önemli fiyat hareketlerini de hassasiyetle kontrol ediyoruz. Rafinerilerin, gönderdiğimiz yazı doğrultusunda gerekli adımları atarak marjlarını güncellemelerini bekliyoruz. Bu güncelleme sonucunda benzin ve motorin fiyatlarında tüketicilerimize 1 ila 1,5 TL arasında bir indirim olacaktır" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar