Deprem sonrası bir kayıp vakası daha: 13 yaşındaki çocuktan hala bir haber yok

Deprem sonrası bir kayıp vakası daha: 13 yaşındaki çocuktan hala bir haber yok
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından 3 hafta geçmesine rağmen 13 yaşındaki Mehmet Düşünmez’den hala bir haber yok.

Türkiye’nin 10 ilince büyük yıkımlara neden olan depremde Salman Dönekli eşiyle hasar gören evden çıkmayı başardı. Ardından da yakındaki anne ve babasının evine gitti.

Hasar gören evden anne ve babasını çıkartıp güvenli noktaya taşıyan Salman Dönekli, ardından ablası 43 yaşındaki Fatma Düşünmez''in oturduğu Trabzon Bulvarı''ndaki Has-El Sitesi''ne gitti.

Ablasının evinin de bulunduğu 10 katlı B bloğun tamamen çöktüğünü gören Dönekli, çevredekilerle kurtarma çalışmasına başladı. Dönekli, beraberindekilerle 15 kişiyi sağ kurtardı.

Depremin 14''üncü gününde ise kurtarma ekipleri Dönekli''nin ablası Fatma Düşünmez, eniştesi 49 yaşındaki Ahmet Düşünmez ve yeğenlerinden 22 yaşındaki Helin Düşünmez ve 17 yaşındaki Elçin Düşünmez''in cansız bedenlerine ulaştı.

Yıkılan binada ablası, eniştesi ve 2 yeğeni öldü, diğer yeğeni Mehmeti arıyor

13 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN 3 HAFTADIR BİR SES YOK

Salman Dönekli, depremin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen, koyu bir Beşiktaş taraftarı olan yeğeni Mehmet Düşünmez''den haber alamadıklarını söyledi.

Dönekli, "Kendi imkanlarımızla, ipler uzatarak, betonları kırarak, çekiçler kullanarak çalışmalar yaptık ve 15 kişiyi canlı olarak çıkardık. Maalesef ki kendi yakınlarımdan hiçbirine ulaşamadık. İlk 3 gün hiçbir şekilde arama kurtarma ekibi gelmedi. Kendi imkanlarımızla arama kurtarma yaptık. Üçüncü günden sonra bir AFAD ekibi geldi ancak onların da yanlarında ekipmanları yoktu.

Bir süre çalışma yaptıktan sonra binanın zor olduğunu söyleyip başka bir bina enkazına gittiler. Resmen ölüme terk edildik. Bir hafta boyunca enkazdan yardım edin sesleri geldi. Ancak bir haftadan sonra sesler kesilmeye başladı. Soğuktu, enkaz altındakiler dayanamadı" ifadelerini kullandı.

 

Yıkılan binada ablası, eniştesi ve 2 yeğeni öldü, diğer yeğeni Mehmeti arıyor

“ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN”

Yeğeninin deprem anında evde olup olmadığını bilmediklerini söyleyen Dönekli, şöyle devam etti: "Ne cenazesini bulamadık ne canlısını kucaklayabildik. Enkaz tamamen kaldırıldı ama yeğenim yok. Bir ümit, deprem anında evde olmama ihtimalini düşünüyoruz. Bir yandan depremin şokunu, ailemizi kaybetmenin üzüntüsünü, çadırda yaşamanın zorluklarını yaşarken bir yandan da yeğenimi aramakla uğraşıyoruz. Yetkililere sesleniyorum, yeğenimin cenazesini bulmadan buradan ayrılıp kendimize yeni bir hayat kurmak içimizden gelmiyor. Cenaze bulunmadan hiçbir yere gitmeyi de düşünmüyoruz. Allah rızası için yardım edin." (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar