Çavuşoğlu'ndan enflasyon savunması: Geçen ABD'deydik...

Çavuşoğlu'ndan enflasyon savunması: Geçen ABD'deydik...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eskişehir’deki ziyaretleri çerçevesinde ESOGÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde katıldığı Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası programının ardından, AKP Eskişehir Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Burada partililere hitap eden Bakan Çavuşoğlu, dünyadaki ekonomik durumun kötü olduğunu söyleyerek ABD örneği verdi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN ENFLASYON SAVUNMASI: GEÇEN ABD'DEYDİK...

Dünya genelinde 50 yıldır görülmemiş bir enflasyon olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Bugün dünyada büyük bir enflasyon var. 50 yılda görülmemiş enflasyon. Geçen ABD’deydik. Gittiğim gün akaryakıta pompada 18 cent bir günde zam geldi.

Amerikalılar Amerika''daki zam nasıl anlatıyor biliyor musunuz? Bir müzayede açık arttırmada fiyatlar sürekli arttıran var mı? İşte beş, on, on beş, on beş, yirmi falan. Artık böyle espriye dökmüşler artış fiyatını. 

CUMHURBAŞKANIMIZLA FİYAT ARTIŞLARINI KONUŞUYORUZ

Yani biz ondan mutlu olduğumuz için değil ama tüm dünyada hiç görülmemiş, 50 yıldır görülmemiş, 40 yıldır görülmemiş bir fiyat artışları var. İşte bu krizin başlangıçta, krizde, savaşta önceliğimiz insani boyutuydu, şimdi ekonomik boyutu.

Herkesin yüz yüze gelmesi lazım. Şimdi bunları bahane ederek kendi içimizde de ekonomik sorunlarımızı çözmek için bahane edelim, ‘bunlar var ne yapalım’ deme lüksümüz de yok. Öyle de yapmıyoruz zaten.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her gün bu fiyat artışlarını nasıl durdurabiliriz, vatandaşlarımızı bu fiyat artışı karşısında nasıl ezdirmeyiz, çiftçimizden değişik sektörlere kadar üretimi arttırmak için neler yapabiliriz? Bunları konuşuyoruz ve bunun faydalarını da görüyoruz” dedi. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar