Enerjisa Enerji ve MLP Care iş birliği ile sağlıkta temiz enerji dönemi başlıyor

Enerjisa Enerji ve MLP Care iş birliği ile sağlıkta temiz enerji dönemi başlıyor
MLP Care ve Enerjisa Enerji, Türkiye'nin sağlık ve enerji sektörlerini bir araya getirerek sürdürülebilirlik odaklı bir iş birliğine imza atıyor. Bu iş birliği kapsamında, YEO Teknoloji'nin çözüm ortağı olarak katkı sunacağı Güneş Enerjisi Santrali (GES) projeleri hayata geçirilecek. Bu projelerle birlikte Türkiye'nin 4 ilinde 7 farklı noktada güneş enerjisi santralleri kurulacak.

Sağlık sektörü için bir ilki temsil eden proje, MLP Care'in Türkiye genelindeki 27 Medical Park ve Liv Hospital şubelerinin enerji ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak. Bu sayede yıllık 73 bin ton karbon salımının önüne geçilecek ve temiz enerji kaynaklarına olan talep artırılacak.

Proje, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Gaziantep illerindeki 7 farklı noktada kurulacak olan GES'lerle yaklaşık 75 MWp'lik bir kurulu güce sahip olacak. MLP Care'in enerji ihtiyacının yüzde 90'ından fazlasını karşılayacak olan bu santraller, Türkiye'nin yenilenebilir enerji dönüşümü hedeflerine doğrudan katkı sağlayacak.

1708062270-murat-p-nar-muharrem-usta-tolunay-y-ld-z-2.jpg

Enerji Performans Modeli (ESCO) ile gerçekleşecek olan proje, sağlık ve enerji sektörlerini bir araya getirerek performansa dayalı bir iş modeli sunuyor. Bu projeyle birlikte yıllık ortalama 112,401 GWh temiz enerji üretilerek, 73 bin tonun üzerinde karbon salımı engellenecek ve yaklaşık 37 bin 468 hanenin elektrik tüketimine denk gelen enerji üretimi sağlanacak.

Enerjisa Enerji'nin 'İşimin Enerjisi' çözümleri kapsamında gerçekleşecek olan tesislerin bakım, onarım ve işletme çalışmaları da 7 yıllık süreçte şirket tarafından yürütülecek. Projenin hayata geçmesiyle birlikte 2024 yılında üretimin başlaması planlanıyor.

MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Usta, projenin sürdürülebilirlik alanında önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, şirketin karbon sıfır hedefine bir adım daha yaklaşacağını belirtti. Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar ise Türkiye'nin en büyük enerji sektörü oyuncusu olarak sorumluluklarının farkında olduklarını ve sürdürülebilirlik hedeflerini önemsediklerini dile getirdi.

YEO Teknoloji'nin CEO'su Tolunay Yıldız ise projenin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak, şirketin yenilikçi ve çevreci yaklaşımını vurgulayarak, MLP Care'in vizyonu ve Enerjisa Enerji'nin ESCO modeliyle ortak bir başarıya imza atacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar