Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı

Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı
Türkiye'deki 14 ilde 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet veren Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 22 milyondan fazla kullanıcıya kesintisiz ve kaliteli elektrik sağlamak amacıyla, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'ne yönelik aldığı tedbirlerle çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim sürecinde, enerji arz güvenliği önemli bir konu haline gelirken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda hareket eden şirket, kritik noktaları belirledi ve elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı. Enerjisa Dağıtım Şirketleri, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri ve diğer 502 kritik noktada özel tedbirler alarak seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

1711607019-ayeda-2.jpg

Öncelikle, şirket normal şartlarda uygulanan planlı kesintileri iptal etti ve seçim günü için 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 araçla sahada olacak. Enerjisa Dağıtım Şirketleri, herhangi bir sorun yaşanmaması için seçim günü boyunca kesintisiz enerji sağlamak için nöbette olacak.

Ayrıca, Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için 500'den fazla jeneratörü görev yerlerinde hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin uzaktan kontrolünü sağlayan SCADA merkezlerinde herhangi bir sorun olmaması için Mobil SCADA Kontrol Merkezi operatörleriyle hazır tutulacak.

1711607023-toroslar3.jpg

Deprem riski olan bölgelerde, özellikle Hatay ve Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde alınan tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini deprem öncesi değerlere tekrar ulaştırmak için önemli yatırımlar yaptı.

Türkiye'deki İş Sağlığı ve Güvenliği için geliştirilen Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için kullanılacak. Bu sistem sayesinde, kritik noktalarda güvenlik sağlanacak ve olası arızalar hızlı bir şekilde giderilebilecek.

1711607022-toroslar.jpg

Son olarak, vatandaşların her türlü bilgilendirme ve talepleri 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığıyla takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden anlık olarak bilgilendirme yapacak.

1711607021-ba-kent3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar