En yetkili isim açıkladı: Emekli maaşlarına ek zam tarihi belli oldu!

En yetkili isim açıkladı: Emekli maaşlarına ek zam tarihi belli oldu!
Temmuz ayında yapılan emekli zammından yararlanamayan milyonlarca vatandaşın beklediği haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, emeklilere yönelik yapılacak ek zam için tarih verirken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağına yönelik kulislerde konuşulan rakamlar netleşmeye başladı.

Mart ayında en düşük emekli maaşlarını 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkararak seçim öncesi emeklilerin oyunu almaya çalışan AKP, seçimlerin ardından emekliyi sefalete terk etti.

Temmuz ayında yapılan maaş artışı yalnızca kök maaşlara getirilirken, en düşük emekli ücretine hiçbir zam yapılmaması milyonlarca vatandaşın 7 bin 500 liralık aylık almaya devam etmesine yol açarken, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında emekli ücretleri adeta eriyerek yok oldu.

EMEKLİYE EK ZAM İÇİN TARİH 1 EKİM

Aylardır mağduriyetlerini dile getiren ve zam için yetkililere çağrıda bulunan emeklilerin beklediği haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, mağduriyetlerin farkında olduklarını belirterek emeklilerin sorunlarının çözümü noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat aldıklarını ve 1 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılmasıyla birlikte gündeme gelecek ilk konunun emekli zammı olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz ay tatile giren Meclis, yeni yasama dönemine 1 Ekim'de başlamaya hazırlanırken emekliler, hayat pahalılığı karşısında daha fazla beklemelerinin imkansız olduklarını belirterek milletvekillerine çağrıda bulunuyor. Meclis'in acil şekilde toplanmasını isteyen vatandaşlar, olağanüstü bir oturum ile emekli zamlarının kabul edilmesini bekliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ 10 BİN LİRA OLMASI BEKLENİYOR

Yetkililerden en düşük emekli maaşına yapılacak zam hakkında net bir rakam paylaşılmasa da, geçtiğimiz yıllarda yapılan seyyanen zamların ardından önemli bir artışla birlikte emekli ücretlerinin en az 10 bin lira seviyesine yükseltileceği konuşuluyor.

28 Mayıs seçimlerinin ardından ekonomi yönetiminin başına getirilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte 180 derece farklı ekonomik politikaları uygulamaya başlayan hükümet, birçok gider kaleminde eşi benzeri görülmemiş zamlara imza atarken, ekonomideki kötü gidişatın faturasını ise dar gelirli vatandaşa kesti.

Ancak 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde birçok ekonomist, hükümetin geçmiş yıllarda olduğu gibi politikalarında gevşeme beklediğini açıklarken, vatandaşın gönlünü alacak zamların gelmesinin de muhtemelen olduğunu vurgulamakta.

ARTIŞ TÜM EMEKLİLER İÇİN GEÇERLİ OLMAYACAK

Meclis'te görüşülecek emekli zammının kapsamı henüz bilinmese de, Temmuz ayında yapılan artıştan faydalanan emekliler için yeni bir artışın masada olmadığı belirtilirken, TBMM'ye sunulacak teklifin en düşük emekli maaşına yönelik seyyanen zam içeren bir yapıda olacağı iddia ediliyor.

Konu hakkında vatandaşların taleplerini dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum." dedi.

YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar