Esra Dermancıoğlu'ndan ‘Cannes’ tepkisi: ‘Utandım’

Esra Dermancıoğlu'ndan ‘Cannes’ tepkisi: ‘Utandım’

Oyuncu Esra Dermancıoğlu, Cannes Film Festivali'ne gidenTürk meslektaşlarına tepki gösterdi. Dermancıoğlu, "Utandım. Orada onlar değil, ben olmalıydım" dedi.

Ünlü oyuncu Esra Dermancıoğlu, Türkiye'den 77. Cannes Film Festivali'ne katılan meslektaşlarına sert eleştirilerde bulundu. Dermancıoğlu, "Orada onlar değil, ben olmalıydım" dedi.

Bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 77. Cannes Film Festivali'ne Türkiye'den birçok oyuncu çeşitli markaların davetleriyle katıldı. Festivaldeki kırmızı halı yürüyüşleri ve film galaları büyük ilgi toplarken, Dermancıoğlu'nun eleştirileri gündeme damga vurdu.

"BEN OLMALIYDIM"

Esra Dermancıoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Cannes Film Festivali ile ilgili görüntüler önüme düşmeye başladı. Türkiye'den bizi temsil eden oyuncular orada yarı çıplak. Çıplaklık çok enteresan, bir şeyleri kanıtlamaya çalışıyoruz sanki. 'Türkiye'de develerle gezmiyoruz' demeye çalışıyoruz. Ben, oraya manyak performansları olan oyuncuların gitmesini isterdim. Yarı çıplak, havalı yürüyüşler yerine iletişim kurabilecek insanların orada olmasını tercih ederdim. Çırılçıplak yürüyeceğine, mikrofon uzatıldığında iki kelime laf edebilecek insanlar gitmeliydi. Utandım. Oraya giden bir Türk oyuncunun uzun uzun konuşmasını dinlemek isterdim. O lisanı konuşmalarını isterdim. Aslında Cannes'da benim olmam lazımdı. En azından karşılıklı iki çift laf edebilirdik. Çünkü dillerini, kafa yapılarını biliyorum. Türkiye'de her şeyin çözümü estetik ameliyat sanılıyor."

Dermancıoğlu'nun bu eleştirileri, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve farklı görüşler ortaya çıktı. Kimileri oyuncunun görüşlerine destek verirken, kimileri de Cannes'da Türkiye'yi temsil eden diğer oyuncuları savundu.