Sağ kolu Cohen, Trump'tan para çaldığını itiraf etti

Sağ kolu Cohen, Trump'tan para çaldığını itiraf etti

Eski ABD Başkanı Trump’ın eski avukatı ve sağ kolu olarak bilinen Michael Cohen, “sus payı” davasında verdiği ifadede, Trump'ın şirketinden para çaldığını itiraf etti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "sus payı" davasında önemli bir gelişme yaşandı. Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, Manhattan Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadede Trump Organization'dan para çaldığını itiraf etti.

Trump’ın avukatı Todd Blanche, Cohen'in güvenilir bir tanık olmadığını belirterek davanın düşürülmesini talep etti. Davada, Trump’ın 2016 başkanlık seçimleri sırasında yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'a "sus payı" ödemesiyle ilgili suçlamalar ele alınıyor.

COHEN, MAHKEMEDE ŞİRKETTEN PARA ÇALDIĞINI İTİRAF ETTİ

Mahkemede yapılan çapraz sorgu sırasında, Cohen Trump Organization'dan usulsüz ödeme aldığını itiraf etti. Bir teknoloji şirketine yapılan ödemede zimmetine para geçirdiğini söyleyen Cohen, 50 bin dolarlık borcun yaklaşık 20 bin dolarını nakit olarak kese kağıdı içinde teslim ettiğini, kalanını ise kendine aldığını belirtti. Cohen, düşük bir yıllık ikramiye aldığı için öfkelendiğini ve bu nedenle böyle bir adım attığını ifade etti.

Trump’ın avukatı Blanche, Cohen’e “Trump Organization’dan para çaldınız, değil mi?” diye sorduğunda Cohen, “Evet” yanıtını verdi.

BLANCHE, DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİNİ TALEP ETTİ

Cohen’in itiraflarının ardından, Trump’ın avukatı Todd Blanche, iddia makamının yeterli delil sunamadığını ve Cohen’in güvenilmez bir tanık olduğunu öne sürerek davanın düşürülmesini talep etti. Yargıç Juan Merchan, Blanche’in Cohen’in hukuken güvenilir olmadığına karar vermesini istemesi üzerine, duruşmada Cohen’in yalan söylediğine dair kanıtlar sunduklarını belirtti. Mahkeme, bu talep hakkında daha sonra karar verileceğini açıkladı.

TRUMP: "SUS PAYI DAVASI CADI AVI"

Duruşma sonrasında Trump, yargı sürecine dair eleştirilerini yineleyerek “sus payı” davasını "cadı avı" olarak nitelendirdi. Trump, Yargıç Merchan'ın davayı düşürmesini umduğunu ve bunun yargıcın itibarını geri kazandıracağını söyledi. "Bu dava yargıç tarafından düşürülmeli" diyen Trump, sürecin haksız olduğunu savundu.

TRUMP, 4 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLİR

Kamuoyunda “sus payı” davası olarak bilinen davada Trump, Stormy Daniels'a 2016 başkanlık seçimleri öncesinde "sus payı" ödemek ve bu ödemeyi örtbas etmek için resmi kayıtlarda tahrifat yapmakla suçlanıyor. ABD tarihinde bir ceza davasında yargılanan ilk eski ABD Başkanı olan Trump, bu davanın sonucunda 4 yıla kadar hapis cezası alabilir.