En yetkili isim açıkladı: Emekli ek zam tarihi ve yüzdesi belli oldu!

En yetkili isim açıkladı: Emekli ek zam tarihi ve yüzdesi belli oldu!
Macaristan ziyareti dönüşünde Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık'ın da aralarında olduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli zammı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNBOYU / DAMLA BAYLAN

Macaristan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli zammıyla ilgili şu açıklamaları yaptı;

"Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamanlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız."

EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM TARİHİ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz haftalarda "Emekli maaşları konusunda yeni bir yaklaşımınız olacak mı?" sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu." sözlerini kullanmıştı.

"EMEKLİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMAYA BAŞLADIK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum." dedi.

EMEKLİ EK ZAM NE KADAR OLDU?

En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılması, emekli kök aylıklarına %25 zam yapılması düzenlemelerini de içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Bu tabloya göre;

SSK ve BAĞKUR emeklilerine %19,77

EMEKLİ SANDIĞI emeklilerine %17,55 zam verilmesi konuşulurken;

3 Sigorta kolunda maaş zamları hepsi için 6 aylık % 25’e çıkarılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar