En düşük emekli maaşı alanlar dikkat: Maaşınız henüz açıklanmadı!

En düşük emekli maaşı alanlar dikkat: Maaşınız henüz açıklanmadı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 25 olarak açıkladığı memur ve emekli zammı en düşük emekli maaşı alan vatandaşları içermiyor. En düşük emekli aylığının önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANLAR DİKKAT: MAAŞINIZ HENÜZ BİLİNMİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programlarında en düşük emekli maaşı alan vatandaşların aylıklarına seyyanen zam yapılacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın memur ve emekli zamlarını yüzde 25 olarak açıklaması ve en düşük emekli maaşı konusunda hiçbir şey söylememesi üzerine birçok emekli de emekli aylığında taban sınırının 4375 olacağını düşündü. SGK uzmanı Özgür Erdursun, yapılan zammın en düşük seviyeden emekli aylığı alan vatandaşları kapsamadığını belirtti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Erdoğan tarafından açıklanan zam memur ve emeklilerin beklentilerinin oldukça altında gerçekleşti. Şayet yüzde 25 zam en düşük emekli aylığına uygulanacak olursa söz konusu rakam 4375 TL olarak gerçekleşecekti. Ancak daha önce yetkililerin yaptığı açıklamalarda da sıklıkla seyyanen zam yapılacağı söylenildiği için henüz en düşük emekli maaşının netleşmediği biliniyor. Kulis bilgilerine göre birkaç gün içerisinde Recep Tayyip Erdoğan ya da Vedat Bilgin yapacağı açıklama ile en düşük emekli maaşının 5000 liranın üzerine çekildiğini ilan edecek.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar