En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Aralık 2022 enflasyon oranının açıklanmasının ardından Erdoğan müjdeli haberi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sözleşmeliye Kadro Şöleni Programı'nda gerçekleştirdiği konuşmada memur ve emekli maaş zam oranlarını açıkladı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar…

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca vatandaş emekli zammını yakından takip ediyordu. Ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam alan emekliler arama motorlarında en düşük emekli maaşını aratıyor. Peki SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ne kadar olacak? 2023 ocak emekli zam farkı ne zaman yatacak, en düşük emekli maaşı kaç TL''ye çıkacak? İşte detaylar…

Aralık enflasyon rakamları açıklandı. Aralık ayında enflasyon yüzde 1.18 artış kaydetti. Yıllık ise yüzde 64.27 arttı. SSK ve Bağkur emeklisi 6 aylık artış oranı yüzde 15.39 olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Buradan sizlere ve tüm milletime memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum." dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 4375 TL OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı. 2022 en düşük emekli maaşı 3500 TL''ydi. Yüzde 25 zam ile yeni en düşük emekli maaşı 4375 TL oldu.

EMEKLİ ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? 

Emekli maaşı zam farklarının ocak ayında maaşlarla yatırılması bekleniyor. Konu ile ilgili açıklama geldiği zaman haberde yer alacak.

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ne kadar olacak?

SSK (2000 ÖNCESİ) 4.687 TL

Yüzde 25 zamlı maaş: 5.858,75 TL

BAĞ-KUR

(ESNAF) 3.500 TL

Yüzde 25 zamlı maaş: 4.375 TL

BAĞ-KUR (TARIM) 3.500 TL

Yüzde 25 zamlı maaş: 4.375 TL

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar