Emmy ödüllü Yargı dizisi için bakanlık harekete geçti!

Emmy ödüllü Yargı dizisi için bakanlık harekete geçti!
Başrollerini Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun paylaştığı Yargı dizisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı diziyi RTÜK’e şikayet etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakım kuruluşlarını ve kuruluşlarda kalan çocukların psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceğini gerekçe göstererek Kanal D’de yayınlanan Yargı dizisini RTÜK'e şikayet etti.

Bakanlık "Yargı" dizisinin bu haftaki yayınlanan bölümünde, Bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği, kuruluşlarda görev alan personelin organize suç örgütü üyesi olup çocukların istismarına zemin hazırladığı" iddiasını içeren bir konunun işlendiği belirtildi.

Bakanlık her bölümüyle reytin rekorlerı kıran diziyi bu bölümüne yönelik Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikâyete bulundu.

Şikayet dilekçesinde dizilerde işlenen konulara ve olaylara ilişkin hazırlanacak içeriklerde korunma altındaki çocukların ikincil örselenmesine sebebiyet verilmemesinin ve Bakanlık hizmet politika ve modellerine yönelik hassasiyetle yaklaşılmasının önemini vurguladı.

1700544906566-aa-20231121-32977446-32977423-yargi-dizisine-uluslararasi-emmy-odulu.jpg

kapak-114845.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar