Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
E. Onur Çanakçı

E. Onur Çanakçı

Derin Ekonomi

Emeklilere hakaret gibi müjde...

Kıymetli dostlar, 1,75 trilyon liralık devlet bütçesi olmuş 4,470 trilyon dolar.. Artış %166.. Devletin yeniden değerleme rakamı tamı tamına %123..

TÜİK makyajlı enflasyon %84''ten tabela üzerinde %64''e düşürüldü.. Peki nereden bulundu bu %30.. En düşük aylık olur size 5.550 lira.. Ne büyük nimet.. Ne büyük müjde.. Kimse kendini kandırmasın.. "Ezanlar susmaz, bayrak inmez" sloganını, algısını yemiyor artık bu millet ..

Bu millet bayrağın inmeyeceğini, ezanın susmayacağını biliyor.. Ama bu millet nasıl geçineceğini bilmiyor.. Alacağı 5.500 lira ile 10.000 liralık ev kirasını nasıl ödeyeceğini bilmiyor..

Sahte bahara aldanmayın dostlar.. M1 para arzı, yani dolaşımdaki para 1 yılda 1 trilyon lira artmış, bu kadar bolluk içinde olan bir şeyin değeri yükselmez, aksine her gün değer kaybeder.. Siz bu masallarla ancak cennetten tapu, yanmaz kefen sattığınız insanları inandırırsınız.. Hepimiz buradayız, Allah ömür verirse, bir sene sonrayı göreceğiz.. Nasıl bir ekonomik kâbus bizi bekliyor hep beraber göreceğiz..

Doları ticari başarı ile tutuyoruz masalına ancak cahiller inanır.. Milyar milyar satılarak tabelada tutuluyor o dolar.. O dolar bu milletin gelecek yıllardaki rızkını temlik altına alarak tutuluyor.. Bir düşünün TL/Dolar endeksi 114''ken 18.49 olan dolar endeksi 104''e düştüğünde mi 18.74 olacak… 28.8 milyon hane var Türkiye''de.. 7.5 milyon hane devlet yardımına muhtaç.. Devlet aş değil iş versin, istihdam yaratsın, biz doları tutuyoruz sevdaları ile bir adım ileri gidemezsiniz.. Tarım, tarım, tarım.. Bu ülkenin kurtuluşu tarım.. Ama iktidar pragmatik çözümler yerine, palyatif çözümler ile günü kurtarıp, seçime kadar nasıl idare ederim düşüncesinde..

Barınma krizi bu ülkenin en büyük sorunudur.. Sen Avrupa''nın Orta Doğu''nun cami avlusu gibisin.. Herkes işe yaramaz çocuğunu bize bırakıp kaçıyor.. Ev sahipleri evlerini yabancıya vermek istiyor, taksilerimiz bile yerli müşteri beğenmeyip, Arap müşteri kovalıyor.. Kim buna sebep oldu .. Ekrem İmamoğlu mu? Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu mu?

Ben artık bu ülkenin hipnotize olduğunu düşünüyorum.. Yoksa bir millet başına gelen bunca şeyden sonra bu kadar sakin olamaz..

Yeni başlayacak olan, kredi genişlemesi ve para bolluğu ile yapılan maaş zamları maliyet enflasyonuna sebep olacak, o da dolara basacak.. Ama hiç merak buyurmayın.. Bizim ekonomi kurmayları tabela üzerinde doları nasıl tutacaklarını ezbere biliyorlar..

Her doğan çocuk borçlu.. Sefa sürmediler, alem yapmadılar, iş kurup batırmadılar.. Borçlu olma sebepleri, yanlış yönetilen bir ülkenin bireyleri olmaları.. Düşünebiliyor musunuz.. Yeni doğan evlatlarınızın, torunlarınızın geleceği bile borçlu, gelirleri temlik altında neden .. Beş para etmez projelere milyar dolar feda edildiği için.. Kendilerini temsil eden vekiller yedi sülaleleri ile saltanat sürsün diye..

Toplum olarak ne zaman ki verdiğimiz verginin nereye harcandığını sorgulayacak duruma geliriz, ne zaman ülke yönetimi buna olanak sağlar işte o zaman bir şeyler değişiyor demektir.. Başka söylenen masallara inanmayın, yoksa bir 20 sene daha uyursunuz..

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları