Emeklilere 9 bin lira kira yardımı yapılacak! Başvuru şartları belli oldu

Emeklilere 9 bin lira kira yardımı yapılacak!  Başvuru şartları belli oldu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, binlerce emekliyi yakından ilgilendiren desteği duyurdu. Emeklilere ne kadar kira desteği verilecek? Şartlar neler? İşte detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul” projesinin tanıtımını yaptı.

İstanbul’u depreme hazırlayacak 10 yeni proje hakkında detaylı bilgilendirme yapan İmamoğlu, emeklileri de yakından ilgilendiren bir desteği açıkladı. Emeklilere kira desteği verilecek! İşte detaylar…

0x0-emekli-bayram-ikramiyesi-ne-zaman-yatacak-2023-emekli-sandigi-ssk-bagkur-kurban-bayrami-emekli-bayram-ikramiye-1686636042470.webp

İmamoğlu, kentsel dönüşüm sürecinde en çok mağduriyet yaşayan kesimin emekliler olduğunu belirterek emeklilere özel avantajlar sunacaklarını vurguladı.

Dar gelirli emeklilerin inşaat maliyetlerinin büyük bir kısmını üstleneceklerini ifade eden İmamoğlu riskli yapılara sabit taksitli ödeme desteği sağlayacaklarını ve faizsiz ödeme imkanı sunacaklarını açıkladı.

1474dec3-5a40-4e88-9afe-655deb96d8a0-w.jpeg

"9 BİN LİRA KİRA DESTEĞİNİ BİZ VERECEĞİZ"

İmamoğlu, emeklilere verilecek olan kira desteğine ilişkin şu detayları açıkladı:

Riskli yapılara 7.000 TL Ek Kira Desteği hızlı tarama ile tespit ettiğimiz, “D” ve “E” grubuna giren ve riskli bina ilan edilen yapılarımızda bakanlığın verdiği 5500 TL’nin üzerine 7000 TL ekstra kira desteğini sadece ev sahiplerini değil, kiracıları da kapsayacak şekilde biz sağlayacağız.

e48184d0-3b74-4d17-9404-ff502e46ac75-w.jpeg

Dar gelirli emeklilerimize hibe yardımının yanı sıra riskli yapılarda yaşayan tüm emeklilerimize bakanlık kira yardımının üzerine 9 bin TL kira desteği de biz vereceğiz. Toplamda 80 bin ev sahibi ve kiracımıza kira desteğinde bulunacağız. Bütçemizde bu kapsamda değerlendirmek üzere 8 milyar TL kaynak ayırdık.

sssss.jpeg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar