Banka ATM'lerinde her şey sil baştan değişti: Para çekme limitinde düzenleme

Banka ATM'lerinde her şey sil baştan değişti: Para çekme limitinde düzenleme
Bankalar, şube sayılarını azaltarak dijital dönüşüme hız verme kararı alarak, para çekme ve yatırma limitlerinde değişikliklere gitti. Bu önemli adımlar, milyonlarca banka müşterisini etkileyerek günlük finansal işlemlerde yeni düzenlemeleri beraberinde getirdi.

Özellikle pandemi döneminde birçok bankanın şube sayılarını azaltarak evden çalışma sistemine geçmesi, şubelerin iş yükünü azaltma hedefi doğurdu. Bu bağlamda, para çekme ve yatırma işlemlerinde yeni düzenlemelere gidildi.

Belirlenen tutarın altında kalan miktarların artık şubelerden çekilip yatırılmasına izin verilmeyecek, söz konusu işlemlerin yalnızca ATM'ler aracılığıyla gerçekleştirilebileceği duyuruldu. Bu adım, bankacılık sektöründe dijitalleşme trendine paralel olarak müşteri işlemlerini daha hızlı ve etkili hale getirme çabalarını yansıtmaktadır.

2584732-1200x824.webp

Bankaların, banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma limitini 20 bin TL'ye çıkarması büyük tepkilere yol açarken, bu karara tüketici mahkemelerinin de itiraz edeceği ifade ediliyor.

Daha önce 10 bin TL olarak belirlenen limitin iki katına çıkarılması özellikle okuma yazması olmayan bireyler, teknolojiyle arası iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ve emekliler arasında olumsuz bir tepki yaratmıştır.

atm-11-1691653960.jpg

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bankaların ATM'lerde işlem yapmayı zorunlu kılmasının tüketici haklarına aykırı olduğunu vurgulayarak, bu konuda tüketici mahkemelerinin kararlı bir tutum sergileyeceğini belirtti.

Bankaların, ATM limitlerini artırarak şube yüklerini azaltacakları ve tüm itirazlara rağmen, belirlenen tutarın altında kalan nakit para yatırma ve çekme işlemlerini sadece ATM'ler üzerinden gerçekleştirecekleri iddiası ortaya çıktı.

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, alınan kararı değerlendirdi. Babuşçu, "Veznelerin para çekme işlemleriyle meşgul olması ve kredi kartı, kredi, ek hesap satışı yapamamaları nedeniyle bu uygulamaya geçtiklerini" ifade etti.

atm-den-para-cekenler-dikkat-bunu-bilmeden-giden-eli-bos-donuyor-1200-728585.webp

YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar