Emekli ve memur maaş zammı hesaplandı! İşte 2023'te yapılacak zam oranı

Emekli ve memur maaş zammı hesaplandı! İşte 2023'te yapılacak zam oranı
Yıl sonu yaklaştıkça milyonlarca emekli ve memura yapılacak maaş zammına ilişkin sorular da merak konusu oldu. İşte hükümetin orta vadeli planı (OVP) ve TÜİK'in verileri ışığında emekli ve memur için beklenen olası yıl sonu, ocak ayı maaş zam oranları...

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMMI HESAPLANDI! İŞTE 2023'TE YAPILACAK ZAM ORANI

Yıl sonu yaklaştıkça enflasyon rakamları ışığında emekli ve memur maaş zammı için de hesaplamalar sıklaştı. Hükümetin OVP planı doğrultusunda da bazı beklentiler ortaya çıktı.

Hükümetin Orta Vadeli Program''da 2022 enflasyon tahmini ışığında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yaklaşık yüzde 16, memur ve memur emeklileri için ise yaklaşık yüzde 17 oranında zam ortaya çıkıyor.
Memurların ve emeklilerin kesin zam oranları Ocak ayında belli olacak. Ayrıca memurlar ve memur emeklileri için 3600 ek gösterge düzenlemesi yürürlüğe girmesi le bu oralar artacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI VE MEMUR MAAŞI...

Yüzde 17 dikkate alındığında en düşük memur maaşı da 9 bin 105 liradan 10 bin 644 liraya, memur emeklilerinde 6 bin liradan 7 bin 100 liraya yükselecek. Ancak bu konudaki çalışmaların aralık ayında yapılacağı ve "tatmin edici" bir zammın verileceğine vurgu yapılıyor. Öte yandan, uzmanlar da TÜİK verileri üzerinden çıkarımlarda bulunuyor. Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun TÜİK''in açıkladığı rakamlara göre ocakta memurlar ile işçi ve memur emeklilerine ne kadar enflasyon zammı yansıtılacağını hesapladı.

Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "TÜİK enflasyonu aylık bu oranlarda açıklarsa memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak 2023’de %11.58 zam(enflasyon farkı) verilir… ENAG’a göre ise %33.54 zam verilmesi gerekir!" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar