Ekonominin güvenilir isminden yeni yıl zammı çıkışı: Memur, emekli maaşları ve asgari ücrete yapılacak zam oranını açıkladı

Ekonominin güvenilir isminden yeni yıl zammı çıkışı: Memur, emekli maaşları ve asgari ücrete yapılacak zam oranını açıkladı
Prof. Dr. Şenol Babuşcu, enflasyon durumu ve gelecek yıl maaşlara yapılacak zamlar hakkında konuştu. Babuşçu, “Ücretlere yüzde 50-60 zam yapılmasını bekliyorum” dedi.

MEMUR, EMEKLİ MAAŞLARI VE ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAM ORANINI AÇIKLADI

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, enflasyon durumu ve gelecek yıl maaşlara yapılacak zamlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Gazete Durum’dan Deniz Dalgıç’a konuşan Şenol Babuşçu, enflasyon durumu hakkında şunları söyledi:

“Enflasyon, kasıma kadar yükselişini devam ettirerek yüzde 90''lara çıkacak. Baz etkisiyle martta yaklaşık yüzde 65 civarında bir enflasyonla karşı karşıya kalacağız. Enflasyonun düşmesi fiyatların düşmesi anlamına gelmiyor. Şöyle bir örnekle açıklayabilirim: Geçtiğimiz sene 10 lira olan bir ürün fiyatı yüzde 100 enflasyon olduğunda bu yıl 20 lira olacak. Enflasyon önümüzdeki yıl yüzde 100''den yüzde 50''ye düşerse onun fiyatı 20 liradan 30 liraya çıkar. Yüzde 50 daha artar. Enflasyonun düşmesi fiyat artış hızının yavaşlaması anlamına geliyor.”

YÜZDE 50-60 ZAM!

Hükümetin yeni yılda yapacağı, memur, emekli ve asgari ücret zammı için ise şunları söyledi:

“Ben seçim öncesi asgari ücretliye, memura, emekliye, işçiye enflasyonun çok üzerinde bir zam bekliyorum. Temmuz ayında zam yapıldı. Enflasyon, yılın son 6 altı ayında tahminen yüzde 20-30 olacak. Ücretlere yüzde 50-60 zam yapılmasını bekliyorum. Ama seçimi nisana çekerlerse ekimde maaşlara zam yapılabilir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar