Emekli maaşlarına yeni düzenleme! Bakan Bilgin'den son dakika refah payı açıklaması! Milyonları sevindiren gelişme

Emekli maaşlarına yeni düzenleme! Bakan Bilgin'den son dakika refah payı açıklaması! Milyonları sevindiren gelişme
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

ASLIHAN KAMER TÜREL CAYMAZ-GÜNBOYU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere, en düşük emekli maaşı alanlar ile aradaki makasın kapanmaması için refah payı verilecek"  ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk''te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin, 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere, en düşük emekli maaşı alanlar ile aradaki makasın kapanmaması için refah payı verileceğini açıkladı.

Bakan Bilgin konuya dair şunları söyledi:

“6 ayda bir çalışanlarımızın, özellikle kamu çalışanları, emekliler de onların içinde, maaşlarıyla ilgili düzenleme yapıyoruz. Temmuz''da hepsini kapsayan oranlarda düzenleme yapacağız. Aşağıdakileri yukarıya, yukarıdakileri biraz daha yukarıya taşıyacağız. Temmuz''da yasal olarak yapıyoruz. Refah payını bu defa farklılaştırarak 7 bin 500 liranın üzerinde olanların da maaşlarını farklılaştıracak şekilde düzenliyoruz. Yaklaşık 7 bin 500 lira alanların sayısı 9 milyon. Toplamda 15 milyon emeklimiz var. 7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emeklilere refah payı verilecek.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar