Emekli aylığına zammın maliyeti ne kadar oldu? Bayram ikramiyesinin maliyeti de hesaplandı

Emekli aylığına zammın maliyeti ne kadar oldu? Bayram ikramiyesinin maliyeti de hesaplandı
AKP tarafından seçimin yaklaşmasıyla beraber en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarmasının maliyeti ortaya çıktı. 

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam haberi seçime kısa bir süre kala açıklanırken, en düşük emekli aylığı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 TL''ye yükseltildi. Yükselen maaşların maliyeti 120, 8 milyar lira olurken, Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılmasının maliyeti ise 25 milyar lira olarak hesaplandı.

MALİYETLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ekonomim.com''dan Canan Sakarya''nın haberine göre, seçimlere giderken geniş kesimleri ilgilendiren düzenlemeleri Meclise getiren AKP’nin, geçtiğimiz hafta Meclis''e sunduğu en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması, muharip gazilerin şeref aylıklarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, geçici işçilerin kadroya alınmasını öngören son torba teklifin maliyeti 149.3 milyar lirayı buluyor. 

Yasa teklifinin görüşüldüğü Meclis Plan Bütçe Komisyonuna sunum yapan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasının yıllık maliyetinin 120 milyar lira olacağını açıkladı. Elitaş, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya yükseltilmesinin maliyetinin de 25 milyar lira olduğunu ifade etti.

Meclis Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen yasa teklifi  ile muharip gazilere verilen şeref aylığı ile vatani hizmet tertibinden aylık alanların aylıkları  sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın net asgari ücret seviyesini yükseltiliyor. Halen 2 bin 961 lira olan şeref aylığının 8 bin 847 liraya çıkmasıyla 2 milyar lira tutarında bir ödeme gerçekleştirilecek.  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar