Elon Musk ile eski çalışanı tartıştı: Çalışanının engelini önce bahane etti ardından özür diledi

Elon Musk ile eski çalışanı tartıştı: Çalışanının engelini önce bahane etti ardından özür diledi
Twitter'ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk, bu sefer eski çalışanıyla tartıştı. Çalışanın hastalığını dile getiren Musk, durumuna inanmadığını savundu ardından eski çalışanından özür diledi.

İşten çıkarıldığını ofis bilgisayarını açamadığında fark eden bir Twitter çalışanı, şirketin sahibi Elon Musk ile Twitter’dan tartıştı. Elon Musk ise  Twitter’dan yazdığı cevapta kas erimesi hastalığı olan eski çalışanın bunu “bahane” olarak hastalığını sunduğunu, “düzgün bir iş yapmadığını” söyleyerek tepki çekti.

The Guardian’da yer alan habere göre, Haraldur Thorleifsson isimli Twitter çalışanı geçen hafta iş bilgisayarına girmekte sorun yaşadı. Thorleifsson ve 200 kişi, kendilerine önden bilgilendirme yapılmadan Twitter’daki işlerine son verilen grup oldu.

Dokuz gün boyunca şirketten açıklama bekleyen Thorleifsson, yanıt alamayınca Twitter’dan şirketin yeni sahibi Elon Musk’a yazdı.

Thorleifsson, “Sevgili Elon Musk, dokuz gün önce 200 Twitter çalışanıyla birlikte benim de iş bilgisayarına erişimim kesildi. İnsan kaynakları birimi başkanı benim çalışan olup olmadığımı doğrulamıyor. Siz de maillerime cevap vermediniz. Belki bunu yeterince insan retweet ederse bana buradan cevap verirsiniz?” yazdı.

Thorleifsson’a cevap veren Elon Musk, eski çalışanın çalışma şeklini, engelini sorgulayan tepki çeken bir yanıt verdi.

Musk, “Gerçek şu ki bu adam (bağımsız olarak zengin biri) doğru düzgün bir iş yapmadı, engeli olduğu bahanesi yazı yazmasını engelliyor gibi davrandı ancak aynı anda fırtına gibi tweet atıyordu. Buna saygı duyduğumu söyleyemem” dedi.

Thorleifsson, Musk’a kas erimesi rahatsızlığı olduğunu ve yer yer kaslarını kullanamaz hale geldiğini açıklarken şirketten artık orada çalışmadığına dair bir mail geldiğini açıkladı.

Musk daha sonra Thorleifsson’dan özür diledi ve “durumu yanlış anladığını” iddia etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar