AB ile Elon Musk arasındaki ipler kopmak üzere

AB ile Elon Musk arasındaki ipler kopmak üzere
Elon Musk yine bildiğini okumaya devam ediyor. Twitter'da yapay zekaya ağırlık veren Musk'a, AB insan moderatörlerin sayısının daha fazla olması için baskı uyguluyor.

Geçtiğimiz günlerde Twitter’ın üst düzey yöneticileri ve AB’li yetkililer Brüksel’de bir araya geldi. AB ile Elon Musk arasındaki gerginlik devam ederken bu kez Twitter''da yapay zeka ve insan moderatör tartışması yaşandı.

Elon Musk’a göreyse platform kırılgan kodlara sahip ve yeni baştan yazılması gerekiyor. Bu olayın sıcaklığı tam olarak geçmemişken Avrupa Birliği ve Elon Musk arasındaki ipleri daha da gerginleştiren bir gelişme yaşandı. AB’li yetkililer Twitter’ın denetimi için daha fazla insanın işe alınması gerektiğini savunuyor. Musk ise bu duruma pek sıcak bakmıyor.

AB ve Elon Musk‘ın arası bir süredir limoni. Bunun sebebi de AB’nin şartlarından ileri geliyor. Medyada yer alan son havadislere göre AB ve ünlü girişimci arasında anlaşmazlık devam edecek. Geçtiğimiz günlerde Twitter’ın üst düzey yöneticileri ve AB’li yetkililer Brüksel’de bir araya gelmiş. Bu görüşmelere aşina olan kaynaklar göre AB’li yetkililer platformda içerik denetimi için daha fazla insanın görev alması gerektiğini şartını ileri sürmüşler. Kaynaklar, AB komisyonunun bu konuda ciddi olduğunu belirtiyor.

AB’nin bu talebi Musk’ın şirketi yeniden organize etme çabalarını zorlaştıracak. Elon Musk, Twitter’ın denetimi ve geri kalan tüm her şey için daha ucuz yöntemler ararken, bazı ofislerde güvenlik ekipleri dahil olmak üzere şirket çalışanlarının yarısından fazlasını işten çıkardı.

Twitter’da şu anda zararlı içerikleri tespit etmek ve gözden geçirmek için moderatör olarak çalışan kişiler var, ayrıca bu çalışanlarla birlikte yapay zeka teknolojisinden de yararlanılıyor. Yani hem insan hem yapay zeka karışık bir sistem var. AB’ye göreyse insan moderatörlerin sayısının daha fazla olması gerekli.

Kaynaklara göre Elon Musk geçtiğimiz ocak ayında AB komisyon üyesi Thierry Breton’a yapay zekaya daha çok ağırlık vereceğini söylemiş. Twitter ve AB arasındaki görüşmeler şimdilik tıkanmış durumda. Önümüzdeki haftalarda ilginç gelişmeler göreceğiz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar