Eleştireni 'hain' ilan eden iktidar medyası Marmara Depremi'nden sonra bunları yazmış!

Eleştireni 'hain' ilan eden iktidar medyası Marmara Depremi'nden sonra bunları yazmış!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından iktidarın deprem krizini yönetemediğini söyleyen herkesi "depremi istismar etmek" ile suçlayan AKP'ye yakın medya organlarının, 1999 Gölcük depreminden sonra attıkları manşetler gün yüzüne çıktı.

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından çevredeki 10 şehirde çok sayıda bina yıkıldı ve şu ana kadar yapılan belirleme göre 24 bin 617 kişi hayatını kaybetti. 

Deprem sonrası başta AFAD birimleri olmak üzere bölgeye yönelik arama ve kurtarma, enkaz kaldırma ve erzak desteği konularında iktidarın yeterli başarıyı sağlayamadığını söyleyenler AKP medyası tarafından sert şekilde eleştirilerek, depremi ve can kayıplarını istismar etmekle suçlanmıştı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri''nin bölgeye sevkinde problemler yaşandığını ve geç kararlar alındığını belirtenlere ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölgede asker yok diyen şerefsizdir" şeklinde yanıt vermişti. 

1999 YILINDA YAZILANLAR ORTAYA ÇIKTI

Deprem konusunda eleştiri getiren herkesi şeytanlaştıran iktidara yakın medyanın, 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde yaptığı haberler gözler önüne çıktı. İktidar medyasının deprem felaketinin ardından sürekli manşetlerde kullandığı "Asrın felaketi" ifadesinin de 1999 depreminin ardından gazete küpürlerinde kullanıldığı belirtildi. 



"ASRIN FELAKETİ" İFADESİ AKP TARAFINDAN KOPYALANDI

Meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin hemen ardından AKP''li isimler, devlet ajansları ve iktidara yakın medya, yayınladıkları deprem haberlerinde sürekli olarak "asrın felaketi" ifadesini kullanmaya başladı. 

Sosyal medya kullanıcıları, depremin büyüklüğünün "asrın felaketi", "yüzyılın felaketi" gibi abartılı sloganlarla vurgulanarak iktidarın sorumluluğunun hafifletilmeye çalışıldığını ve "Biz elimizden geleni yaptık ancak deprem çok büyüktü. Yapılacak bir şey yoktu" algısı yaratılmaya çalışıldığını ifade ederek söz konusu slogana sert tepki gösterdi. 

AKP''ye yakın sosyal medya hesapları ise, depremden günler sonra "Asrın Felaketi" isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımları ve broşürleri dağıtıma soktu. Sosyal medyadaki sert tepkilerin ardından "Asrın Felaketi" isimli hesap silindi. 

"ASRIN FELAKETİ DİYEREK SORUMLULUKTAN SIYRILMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde yaptığı ziyaretlerin ardından basın mensuplarına konuşarak "''Asrın Felaketi'' söylemi ile hükümetin olayı gereğinden fazla büyüterek eksiklikleri arka plana attığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, "İhtiyaçlar karşılanmadıkça insanlarda bir umutsuzluk ortaya çıkıyor. Bunun giderilmesi lazım. Bir şeyi beceremeyince ortaya başka bir hedef koyuyorlar. Asrın felaketi demek şu demektir; ''Asrın felaketi karşısında çaresiz kaldık, sorunu çözemiyoruz...'' Elin oğlu çözüyor da biz nasıl çözemiyoruz" ifadelerini kullandı 













 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar