Ekrem İmamoğlu metro projelerini yatırım planına almayan Erdoğan'a tepki gösterdi: Milletini cezalandıranı millet sevmez

Ekrem İmamoğlu metro projelerini yatırım planına almayan Erdoğan'a tepki gösterdi: Milletini cezalandıranı millet sevmez
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin metro projelerinin 2024 Yatırım Programı’nda bulunmamasına sert tepki gösterdi.

2024 Yılı Yatırım Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Ancak bu planlamanın içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Eyüpsultan – Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy – Beylikdüzü – TÜYAP Metro Hattı projelerine yer bulmadı. Bu projelerin tüm teknik raporları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onay verilmişti.

İMAMOĞLU'NDAN METRO TEPKİSİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pendik’teki bir kent lokantasının açılışına katıldı, daha sonra Pendik – Kaynarca – Tuzla metro hattının Pendik şantiyesinde bazı incelemeler yaptı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İBB’nin metro projelerinin yatırım planlamasında bulunmamasına sert bir tepki gösterdi.

"BÖYLE BİR HAİNCE DÜŞÜNCE OLAMAZ"

Eğer parasını bize garanti etsinler. 10-11-12 ayda biz bütün metroları para almadan bitirir, İstanbul'a veririz, Bakanlığa da veririz. Böyle bir, haince bir düşünce olamaz yani. Bunu bu şekilde uygulamak devlet ahlakına, kurumsal ahlaka devletine milletine bakışına o kadar aykırı o kadar ters ki. Bizim hazineden gelen payımızdan bir genelgeyle kararnameyle kesiyorlar paramızı ve tam beş buçuk milyar lira on ayda bir yandan bunu yapıyorlar. Tuzla hattı yine son dönemde onaylanan ama aylarca beklediğimiz meclis onayı vardı meclisten aldık şimdi hazineye yolladın? Yani bu onay işinde bizi bazen bir yıl, bazen iki yıl, bazen iki buçuk yıl beklettiler. Sonra onaylayıp da sanki bir lütufmuş gibi. Ya ayıp, bir mürekkep, bir kalem. Bakın tekrar söylüyorum. Bir mürekkep bir kalem imza atacaklar.

53a95dd1-4298-40dc-a8a3-54694187b2dd-w.jpeg

"MİLLETİNİ CEZALANDIRINI MİLLET SEVMEZ"

Dün konuşma yaptım dedim ki İSKİ'yle ilgili Üsküdar'da yaptığımız temel atma töreninde. Bakın dedim yatırım planını açıklayacaklar iki önemli konumuz var orada. Bayrampaşa, Eyüpsultan tramvay hattımız ve aynı zamanda Sefaköy- Beylikdüzü metro hattımız. Bakın bunların kaynağı hazır. Bunların yurt dışından temin ettiğimiz uygun ve uzun vadeli kredisi hazır. Bir tek ne biliyor musunuz? Yatırım Planına alınması demenin anlamını bilsin de vatandaşlarımız. İnanın var ya devletin kaydını alıyor sizi yani başka hiçbir katkısı yok. Bizim alacağımız krediye bir kefaleti yok ya da bir katkıları yok. Bir onay yatırım Planına almak. Ben şunu söyleyeyim. Eninde sonunda verecekler vermek zorundalar. Milletini cezalandıranı millet sevmez. Bu milleti cezalandırıyorlar. Ben Eyüpsultan'da, Bayrampaşa'da, Beylikdüz’ünde, Avcılar'da, Büyükçekmece'de, Başakşehir'de, Küçükçekmece'de hatta Bakırköy'de hatta Bahçelievler'de insanlara gideceğim milletimize bunları şikayet edeceğim. Bu millet kendisine verilecek hizmeti engelleyeni sevmez. Onun için dün bunu yatırım planına almayan insanların İstanbul halkına borçları var.

97a41c6a-1e46-49b3-a9b2-e3b90240f36d-w.jpeg

"BUNLAR ÖYLE BİR DOMİNO TAŞI GİBİ ÇÖZÜLECEK Kİ GÖRECEKSİNİZ"

Ben bizzat Ben bizzat Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısına bunu özenli bir biçimde telefonda ilettim. Kendisine bunun uzunca da bir ne kadar önemli olduğunu, hangi kuruluşlardan kredilerinin temin edildiğini, ön protokollerinin yapıldığını, ne kadar milyon insana hizmet edeceğini bildiren yazıyla da bildirdim hem sözlü, hem yazılı. Bunun ne kadar önemli olduğunu anlattım. Neredeyse bir buçuk ay önce. Şimdi bunun bir Yatırım Planına alınmaması. Listeye ekliyorsunuz. Listenin altına iki satır daha ekliyorsunuz. Çok acayip bir durum. Bunlar seçim için her şey mübahtır anlayışının böyle en fanatik bireyleri ama tekrar söylüyorum bugüne kadar bunları mazeret olsun diye de anlatmıyorum. Bunlar öyle bir domino taşı gibi çözülecek göreceksiniz. 16 milyon insanımızın baskın kuvveti iradesine sert vurulamaz anlayışı göreceksiniz hem sandıkta karşılığını bulacak. O sandıktan çıkan o gücün de karşısında bütün bu çektirilen sıkıntıların, bilmem zulümlerin tam tersine hareket etmek zorunda kalacaklar. Ben bu tutum ve tavrından dolayı kim buna mani oluyorsa kınıyorum İstanbul halkı adına kınıyorum. Bu yanlışı düzeltmeleri için de acilen çağrı yapıyorum. Bırakın İstanbul'un Sefaköy'ünden başlayıp Beylikdüzü'ne giden hem metrobüs hattını hafifleten, hem metroyla beraber İstanbul'un batısını bütün İstanbul'a bağlayan hem de Eyüpsultan'dan geçen tramvayımızın bir devamı gibi düşüneceğimiz Eyüpsultan'ı Bayrampaşa'ya bağlayan o güzel yolculuğa onları da eklemlendireceğimiz Bayrampaşa halkını ve Eyüp Sultan'ın özellikle Bayrampaşa'ya yakın kısımdaki halkını bu hizmetten mağdur etmeyin diyerek şikayetimi yapıyorum”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar