Avusturya’da iltica başvurusu onaylanmayan Türk genç nikah masasındayken sınır dışı edildi: 13 yaş büyük nişanlısı isyan etti

Avusturya’da iltica başvurusu onaylanmayan Türk genç nikah masasındayken sınır dışı edildi: 13 yaş büyük nişanlısı isyan etti
Avusturya’da iltica başvurusu reddedilen 27 yaşında olan Türk vatandaşı olan Hamza, 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula ile nikah masasındayken gözaltına alınarak sınır dışı edildi.

Avusturya’nın Aşağı Avusturya eyaletinde bulunan Vösendorf kasabasında iltica başvurusu kabul görmeyen 27 yaşındaki Türk vatandaşı genç Hamza ve 40 yaşında olan Alman nişanlısı Gundula’nın 13 Ocak'taki nikahı Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi tarafından basılarak iptal edildi.

NİKAH MASASINDA GÖZ ALTINA ALINDI

Henüz nikahları kıyılmayan çift, karşılarında Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi'nden 12 yetkili kişiyi görünce şoke oldu. Yetkililer, Hamza’yı nikah masasındayken gözaltına alarak sınır dışı edilmesine yönelik işlemleri başlatırken, Gundula ise olanlar karşısında ağlamaya başladı.

Hamza’nın nikahtan sonra gözaltına alınmasını talep eden konuklar, olumsuz bir yanıt aldı. Gundula’nın duruma tepki göstererek evlenmeye hakkı olduğunu söylemesi üzerine ise bir yetkili, "Doğru, ama bugün değil. Gözaltı şimdi gerçekleşecek” diyerek cevabını verdi.

ASKER KAÇAĞI ÇIKTI

Yetkililer, Hamza’nın Avusturya’yı 10 gün önce terk etmesi gerektiğini ve bu sebeple Avusturya’da kaçak olarak bulunması yüzünden suç işlediğini belirtti.

Hamza’nın avukatı Gregor Klammer, nikah masasında gözaltına alınan müvekkilinin Türkiye’ye gönderileceğini ayrıca asker kaçağı olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar