Selçuk Geçer'den flaş döviz uyarısı! Yüzde 50'lik bir artış gözüküyor...

Selçuk Geçer'den flaş döviz uyarısı! Yüzde 50'lik bir artış gözüküyor...
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, altın ve dolar tahminini güncelleyerek yatırımcılara stagflasyon uyarısı yaptı. Geçer, "Bir fırtına yaklaşıyor. Bazen 'güneşi görüyoruz' derken yeni bir haberle krizin daha dibine gittiğimizi görüyoruz" ifadelerini kullandı.

SELÇUK GEÇER'DEN FLAŞ DÖVİZ UYARISI!

Dolar kuru müdahaleler nedeniyle 14 seviyesinde seyrederken ekonomist Selçuk Geçer''den korkutan açıklama geldi.
Altın ve Para Piyasası Uzmanı Selçuk Geçer yaptığı yorumlarda şunları söyledi ve yatırımcılara tavsiyelerde bulundu:

"BİR FIRTINA YAKLAŞIYOR"

"Bir fırtına yaklaşıyor. Bazen ''güneşi görüyoruz'' derken yeni bir haberle krizin daha dibine gittiğimizi görüyoruz. Sadece Türkiye kaynaklı değil bu. Dünyadan da iyi haberler gelmiyor. Altın yüksek fiyatlarını korumaya devam ediyor. Peki bütün bunlar rağmen dolar neden yükselmiyor? Dolar sabit kalmıyor aslında. Bugünler az uyuyacağız. Çok uzun uyanık kalacağız

"DOLAR 20 LİRANIN ÜZERİNDE"

Döviz beklentileri yıl sonuna göre yükseliyor. Bunlar iyi beklentiler. Türkiye''deki fiyatlara bakınca aslında doların 20 liranın üzerine çıktığını gösteriyor. Yüzde 50''lik bir artış gözüküyor. Bunu dolara göre ayarladığımızda yüzde 40''lık fark var. Dövizin üzerine koyduğumuzda 20 liralık bir fiyatlama olduğunu görüyoruz."

STAGFLASYON NEDİR?

Stagflasyon, İngilizce "Stagnation" yani durgunluk/daralma ve "Inflation" yani enflasyon kelimelerinden türetilmiş bir ekonomik terimdir. Ekonomik hayatta hem durgunluk hem de enflasyon yaşandığı dönemlerde bu iki olgunun birbirini tetiklediğini ve büyüttüğünü anlatmakta kullanılır. Ekonomik krizlerin başa çıkılması zor olanlarından birisi budur. Eğer ekonomi enflasyon içinde büyümeye devam etse bir miktar büyümeden fedakarlık ederek enflasyonu düşürmek daha kolay olabilirdi. Oysa stagflasyonda bir yandan enflasyonla mücadele edecek bir yandan da ekonomiyi canlandıracak bir ekonomi politikası biçimlendirmek gerekir ki bu çok kolay bir iş değildir. Çünkü bu iki politika genelde birbiriyle çelişen politikalardır. Bu durumda iki hedefi de tutturamayacak bir politika arayışı içine girmektense bir seçim yaparak önceliği bu iki hedeften birisine vermek daha uygun olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar