Ekonomist İslam Memiş altını en ucuzdan almanın yöntemini açıkladı

Ekonomist İslam Memiş altını en ucuzdan almanın yöntemini açıkladı
Altın ve dolar hakkındaki tahminleri ile öne çıkan ünlü ekonomist İslam Memiş, bu kez altın almak isteyenlere taktik verdi. İşte Memiş'e göre ucuz altın almak için yapılması gereken...

UMUT CAN HALAVART / GÜNBOYU

Altın denilince akla gelen ilk isim olan altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten milyonları ilgilendiren uyarılar gelmeye devam ediyor.

Memiş, borsa, dolar ve euro için şu tahminlerde bulundu:

Borsa İstanbul haftayı 6187 puandan tamamladı. Bir artışla tamamladı. 6200 yukarı yönlü kırıldı tekrar geriledi. Borsa tarafında beklemeyi tercih ediyorum. 5770 devamında 5400'lü rakamları bekliyorum. TL bazlı endeks tarafında yükselişleri takip ederken dolar bazlı gelişmeleri de takip etmekte fayda var. Borsayı takip ediyorsanız, endeks bölü dolar bu şekilde takip etmek daha isabetli diyorum. Dolar maliyetli borsamız şu anda düşük. Eylül itibarıyla yabancı yatırımcıların da borsaya giriş yapacağını düşünüyorum. Seçimden önceki yol haritamız belliydi, dolarla birlikte yükselecek bir borsa karşımızda olacak. Kar satışları uyarım da geçerliliğini koruyor.

Dolar kuru 26.07'de. 25-85 - 26.10'da dengelenme çabasında. Orta ve uzun vadede yukar yönlü hareketler devam edecektir. 28, 30 lira seviyeleri var yukarıda. Aşağıda alanları da var. Bu alanların doldurulması gerekiyor. Destek alanları ihlal edildiği için boşluk oluştu, buralar düzeltme hareketlerine gebe. 24-25 bandında bir boşluk alanı olduğunu belirtmek isterim. Dövizle ticaret yapan yıl sonuna kadar kademeli yükselişlere hazırlıklı olmalı.

Euro TL kuru 28.61 seviyesinde. Euro dolar paritesini yükselişle tamamladı. Yüzde 1'e varan yükselişle haftayı tamamladı. ABD'de tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Bu veri önemliydi. Beklenti altında açıklandı ve euro dolar paritesinde, sterlin dolar paritesinde, altın ve gümüş ons fiyatında hızlı bir toparlanma gördük. Beklenenden aşağı bir tarım dışı istihdam verisi olduğu için tüm enstrümanlarda yükseliş gördük.

YÖNTEMİ AÇIKLADI

Gram altın TL ekranlarda 1613 seviyesinde. Önemli bir bilgi vermek isterim. Resmi kur ile Kapalıçarşı fiyatı arasında yine makas aralıkları başladı. Ekrandaki kurların üzerinde bir 20 lira ekleyerek fiziki tarafta işlem yapılıyor. Bozdurma 1623 lira alma fiyatı 1633 lira fiziki tarafta. Bu risk olarak algılanır. İşlerin zorlaştığına işaret ediyor. 20 liralık makas aralığı var. Gram altın TL'de bant aralığı aynı; 1500 ve 1650 TL. 1650 direncine yaklaşıyor. Hem dolar hem gram altın tarafında alacağım seviyeler değil. TL'mi farklı enstrümanlarda değerlendirebilirim. Ons altın mesela. Yararlanmak için dolar alır, parite yapar, gram altınımı yerine koyarım. Direkt gram altın almaktan daha avantajlı bir karar vermiş olurum. Elimizdeki yüzde 50 TL ile dolar alabiliriz. Parite üzerinden yapabiliriz. TL üzerinden altın almaktan daha avantajlı olur bu.

Gümüş onsu 23.06 dolar seviyesinde. 22.80 - 23.80 bant aralığı geçerliliğini koruyor. Gümüş gramı 19.33'te. Burada da dolar kurunu takip eden fiyatlama var. 19 üzerinde gram gümüş almayı tercih etmem.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar