Altın ve gümüşü olanlara kötü haber: Uzmanlar öyle bir rakam verdi ki...

Altın ve gümüşü olanlara kötü haber: Uzmanlar öyle bir rakam verdi ki...
Türkiye'de de yeni yeni yatırımcı kazanmaya başlayan gümüş ve hali hazırda büyük ilgi gören altın için uzmanlardan yeni yorum geldi. Uzmanlar, altın ve gümüşte beklentilerini aşağı yönlü güncelledi.

ALİ AYDIN / GÜNBOYU

Türkiye'deki en yaygın yatırım araçları arasında yer alan altın ve son dönemde popüler olan gümüş hakkında ABD'den yatırımcısını üzecek tahminler geldi.

Bank of America altın fiyatlarının yıl ortalamasının 1.923 dolar/ons olacağını öngörüyor. Bu, 2.009 dolar/ons olan önceki tahmine göre %4'ün üzerinde düşüşü yansıtıyor.

Analistler, artan tahvil getirilerinin ve güçlenen ABD dolarının yatırımcıları piyasadan uzaklaştırdığını, hem altın vadeli işlemlerine hem de altına dayalı borsa yatırım ürünlerine yönelik spekülatif ilginin son haftalarda azaldığını belirtti.

GÜMÜŞ FİYATLARI

Bank of America, ortalama gümüş fiyatını bir önceki tahmin olan 24.55 dolar/ons'tan %6.4 düşüşle 22.89 dolar/ons'a indirdi.

BDFA analistleri, "Gümüş son birkaç aydır bir aralıkta işlem görüyor, bunun nedeni de geleneksel endüstriyel talebin zayıf olması. Küresel ekonominin 2024'e kadar dipten çıkamayacağı varsayımıyla, bunun şimdilik değişmesi pek olası değil" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar