Ekonomist Barış Soydan deşifre etti: Erdoğan’ın doları tutmak için yapacağı hamleyi açıkladı

Ekonomist Barış Soydan deşifre etti: Erdoğan’ın doları tutmak için yapacağı hamleyi açıkladı
Şanghay İşbirliği’nden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, ekonomist Barış Soydan’dan flaş bir iddia geldi. Erdoğan’ın doları tutmak için yaptığı anlaşmayı açıkladı.

ERDOĞAN'IN DOLARI TUTMAK İÇİN YAPACAĞI HAMLEYİ AÇIKLADI

Halktv.com.tr yazarı ekonomist Barış Soydan, son yazısında AKP’nin seçim planıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soydan Erdoğan’ın planının “ Rusya’nın yardımıyla seçime kadar doları tutmak” olduğunu ifade etti.

Dolar kurunu tutmak isteyen AKP Merkez Bankası’nın ve kamu bankalarının bütün imkanlarını devreye soktu. Tüm çabalara rağmen Dolar kuru rekor üzerine rekor kırarken iktidar Merkez Bankası’nın da gücü tükendi. İktidarın ise seçime giderken dolar kuru için yeni bir planı olduğu iddia edildi.

Erdoğan’ın Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin’le bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Soydan bu görüşme sonrasında Putin’in açıklamasına göre Türkiye’nin Rusya’dan aldığı doğalgazın yüzde 25’ini Ruble’yle ödeyeceğiyle ilgili açıklamasına dikkat çekti.

Rusya’yla yapılan doğalgaz pazarlığının önemini belirten Soydan “iktidar açısından çok kritik. Eğer Türkiye yüzde 25 indirim ve/veya 6 ay vade koparabilirse, cari açığı bu kış kontrol altında tutmayı başarabilir. Böylece doları da kontrol altında tutmuş olur. En azından seçime kadar.” Diye yazdı.

Yazısının sonunda planın açık olduğunu ifade eden Soydan “Plan açık: Rusya’nın desteğiyle bir kur atağı yaşanmadan seçim gününe varmak. Peki Rusya bunlar karşılığında Türkiye’den ne istiyor” sorusunu sordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar