Ekim ayından itibaren verilecek! Bu 11 şehirde bulunan işletmelere 500 bin lira destek

Ekim ayından itibaren verilecek! Bu 11 şehirde bulunan işletmelere 500 bin lira destek
Dünya Bankası, Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi çerçevesinde KOBİ'leri desteklemek amacıyla ekim ayından itibaren işletmelere 450 milyon dolarlık kaynağı aktaracak.

Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik İyileştirme Projesi kapsamında, KOBİ'leri desteklemek için Dünya Bankası tarafından tahsis edilen 450 milyon dolarlık fon, Ekim ayından itibaren işletmelere iletilmeye başlanacak. Bu projede, depremin etkilediği 11 ildeki KOBİ'lere, zarar düzeylerine ve işletme boyutlarına göre değişen 120.000 TL ila 500.000 TL arasında faizsiz finansman desteği sunulacak. Destek süresi 36 ay olacak ve KOBİ'ler, ilk iki yıl içinde herhangi bir geri ödeme yapma zorunluluğu olmayacak. Geri ödemeler, üçüncü yıl boyunca faizsiz olarak tahsil edilecektir.

Ayrıca, KOSGEB'in 2023 Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'na göre, AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon Destek Programı için belirlenen üst limitin 100 bin liradan 5 milyon liraya çıkarılacağı, ayrıca çağrı esaslı başvurular için de 6 milyon liradan 10 milyon liraya kadar artırılacağı açıklandı.

Bu çerçevede, bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikirler ve buluşlara sahip küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) ve girişimcilere, yeni ürünler, yeni süreçler veya yeni hizmetler geliştirme veya mevcut projeleri iyileştirme amacıyla destek sağlanacaktır. Aynı zamanda, ürün geliştirme (AR-GE) çalışmaları yoluyla KOBİ'lerin, pazar taleplerine ve teknolojik ilerlemelere uyum sağlamalarına destek verilecektir, bu kapsamda orijinal, geliştirilmiş veya değiştirilmiş yeni ürünler desteklenecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar